fbpx

REBALANS PRORAČUNA – VUČETIĆ: Nisu našli način kojim bi bijes navijačkih skupina usmjerili prema novoj većini Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Zadra neće odlučivati o rebalansu gradskog proračuna jer ga gradonačelnik Branko Dukić nije ni predložio, a i Dukić i pročelnik za financije Ivan Mijolović najavljuju da će rebalans biti spreman za prvu sljedeću sjednicu. Pročelnik Mijolović procjenjuje da će do 15. listopada biti završen i prijedlog proračuna za sljedeću godinu.

“Tražili smo ‘čiste papire’ i pripremni sastanak s predstavnicima KK Zadar koji bi nam trebali prezentirati detalje klupskih financija. Još čekamo poziv za taj sastanak”, kaže Enio Meštrović.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić na “izostanak rebalansa” gleda ovako:

“Nisu našli način kojim bi bijes navijačkih skupina usmjerili prema novoj većini Gradskog vijeća, a pod svaku cijenu odgovornost žele svaliti na nas. Međutim, destrukcija dolazi iz gradske uprave, a ne iz Gradskog vijeća, svi njihovi prijedlozi za uvrštavanje u dnevni red su prihvaćeni, ali rebalans nisu ni predložili. Mislim da pokušavaju stvoriti nekakvu platformu za plasiranje varke po kojoj je Gradsko vijeće odgovorno za eventualno nefunkcioniranje nekih korisnika proračunskih sredstava, ali je očigledno na kome leži odgovornost”, kaže Vučetić.