fbpx

Sa zgrade ministarstva zaduženog za obnovu od potresa pala fasada i teško ozlijedila dječaka!

U subotu je sa zgrade načete potresom, u strogom središtu Zagreba, na 16-godišnjeg dečka pao komad fasade i ozlijedio ga. “Završio je s dubokom ranom na glavi iz koje je tekla krv i prevezli su ga na Rebro”, izvijestio je sinoć Dnevnik.hr

Riječ je pritom, otkriva Telegram, o bizarnoj koincidenciji koja lijepo opisuje proces obnove Zagreba i Banije nakon prošlogodišnjih potresa. Iako je tamo smješten Gradski ured za obrazovanje, oštećena zgrada na uglu Gundulićeve i Ilice u većinskom je vlasništvu ministarstva zaduženog za obnovu. Puno je oštećenja na njoj, no tunel za pješake nikada nije postavljen.

Telegram je ovaj mjesec izvijestio kako, upravo za tu zgradu, ministarstvo Darka Horvata nije uspjelo osigurati ni papire za sanaciju jer im je natječaj propao.

“Ako postoji odgovornost Grada, onda ćemo je i priznati i vidjeti da se to nikada više ne desi”, rekao je jučer za Dnevnik.hr gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirajući slučaj ozlijeđenog dečka. Ministar Horvat slučaj nije komentirao, iako zemljišne knjige pokazuju kako je evidentno Ministarstvo koje, kako smo rekli, godinu i pol nije bilo u stanju ni provesti natječaj za dokumentaciju potrebnu za sufinanciranje sanacije zgrade.