fbpx

SANADER OPET JE U TOPLICAMA Odmara u luksuznom apartmanu

Tko mu plaća luksuzni smještaj, u Ministarstvu pravosuđa ne žele otkriti. Pacijenti istovremeno negoduju.

Bivši premijer Ivo Sanader, koji izdržava zatvorsku kaznu, ponovno je ovaj tjedan izvan zatvora – na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama. Udobno je smješten, kako doznaje portal Promise, u luksuznom apartmanu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, a ne u sobama kao većina ostalih pacijenata.

Hranu mu, tvrde izvori portala, donose u apartman pa ne mora ići u restoran. Moguće je, stoga, da se Ivo Sanader osjeća kao da je na odmoru, premda služi, barem formalno, višegodišnju zatvorsku kaznu.

Takav Sanaderov tretman ne nailazi na odobravanje kod mnogih pacijenata Specijalne bolnice, piše isti portal.

Tko plaća Sanaderov boravak u luksuznom apartmanu, on osobni li država, nisu željeli otkriti ni u toplicama ni u ministarstvu pravosuđa. Pozvali su se na zaštitu osobnih podataka.

Ovo je već višestruku boravak bivšeg premijera u toplicama.

Primjerice, 30. prosinca 2019. nije se pojavio na izricanju nepravomoćne presude za aferu Ina- MOL jer se oporavljao od operacije koljena. Nakon toga je uslijedila dugotrajna rehabilitacija u toplicama.

Nova operacija uslijedila je 24. kolovoza kada je hospitaliziran u KBC Sestre milosrdnice gdje su mu prema medicinskoj dokumentaciji operirana kralješnica i gdje je kao liječnica radila njegova starija kćer.

Sanader je nakon operacije još desetak dana zadržan u bolnici, a potom je prebačen na rehabilitaciju u toplice.

Zbog toga je odgođena rasprava o predmetu Ina-MOL.

I na suđenje za Fimi mediju Sanadera su dovezli iz toplica. On je tada zamolio sutkinju da rasprave idu bez njegove prisutnosti, što mu je odobreno.