fbpx

SVETI PETAR Ljubavni par pokušao oteti dijete, trčali za njim po ulici – ono pobjeglo u kafić

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 24. rujna nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 44-godišnjaka i 28-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 18. srpnja 2021. u Svetom Petru, dok je prvookrivljenik upravljao kombijem, uočili dijete koje je hodalo uz rub kolnika pa su zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s još dvojicom za sada nepoznatih muškaraca postupili u cilju da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Trčali za djetetom, ono pobjeglo u kafić

Drugookrivljenica je dijete, prema optužnici, upitala treba li mu prijevoz, kako bi ga namamila u vozilo, no kad je dijete odmahnulo rukom, prvookrivljenik je nastavio vožnju i potom zaustavio vozilo uz rub kolnika te zajedno s drugookrivljenicom pričekao dolazak djeteta.

Kada je dijete ponovo drugookrivljenici odgovorilo kako ne treba prijevoz, prvookrivljenik je, zajedno s još dvojicom nepoznatih muškaraca, otvorio stražnja vrata kombija i s ciljem da uhvate dijete počeli su trčati za njime, no kako se dijete dalo u bijeg i došlo do kafića u kojem su bili ljudi, tako su okrivljenici odustali od svog nauma i udaljili se vozilom.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv dvoje okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Otac djeteta tvrdi da ne zna zašto bi netko htio oteti njegovog sina, a za počinitelje, koje ne poznaje, rekao je da su ovisnici. Kako se doznaje, optuženi muškarac i žena su navodno iz zaleđa Splita, a dječakov otac je iz okolice Zagreba.