fbpx

Za vrijeme blokade računa novac prebacivao na tuđi račun – u džep stavio 680 tisuća kuna

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim Zadraninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, njega se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva, protivno obvezi vođenja poslova društva pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, za vrijeme dok je žiro račun trgovačkog društva bio u blokadi gotovinski promet društva polagao na tekući račun druge osobe.

Nadalje, s navedenog tekućeg računa je pojedinim dobavljačima uplatio novčane iznose u ukupnoj vrijednosti od 220 tisuća kuna, iako prema očevidniku nisu bili na redu naplate. Ostatak gotovinskog prometa u iznosu 680 tisuća kuna zadržao je za sebe.

Na taj način je pričinjena imovinska šteta trgovačkom društvu u iznosu od preko 900 tisuća kuna, a protiv 49-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i Pogodovanja vjerovniku.