fbpx

AKCIJA MLADIH U PARKU KRALJICE JELENE: “Neko je u svoj džep stavio 9 milijuna kuna!”

Gradski vijećnici AM, Marko Pupić Bakrač, Ante Rubeša i Marjana Botić održali su danas konferenciju za medije ispred Perivoja kraljice Jelene povodom njegove uzurpacije i protuzakonitih aktivnosti koje se u perivoju odvijaju. “Neko je u svoj džep stavio 9 milijuna kuna!”, tvrdi Marko Pupić Bakrač.

“Tek mala tabla na ulazu ukazuje da se ovdje nalazi povijesni perivoj, veći su od nje neonski natpisi kluba Ledana. Ugostitelj koji je ovdje već godinama dobio je koncesiju na tri čestice: jedna se odnosi na unutarnji prostor od 75 metara kvadratnih, a ostale su vanjske, od 55 i 65 metara kvadratnih. Ukupno bi to trebalo iznositi 195 metara kvadratnih. No, stvari u realnosti izgledaju drukčije: vanjski dio koji upotrebljavaju iznosi preko 1200, a unutarnji 150 metara kvadratnih. Cijena koja je s tvrtkom Nasadi ugovorena je 57 kuna za unutarnji i 85 kuna po kvadratnom metru za vanjski dio. Na ovoj razlici u kvadraturi i budala može izračunati da je netko u džep stavio devet milijuna kuna” kaže Marko Pupić Bakrač.

“Zanimljivo je kako je perivoj podijeljen na četiri katastarske čestice koje pripadaju Gradu. I sad zamislite koje se tu pretumbacije rade! Znači Grad Zadar je korištenje te čestice dao tvrtki Nasadi, a onda je ta tvrtka dala u najam privatnoj osobi! Ta bi se tvrtka trebala baviti hortikulturom, a ne iznajmljivanjem gradskih nekretnina. Što će radnik Nasada nakon što obreže živicu doći ovdje izmjeriti koliko je privatnih zauzeo prostora?” – pita Pupić Bakrač te naglašava kako u staroj gradskoj jezgri ne možete zabiti ni jednu tiplu, a da vam ne dođu konzervatori.

“A ovdje imate sve te puste instalacije i građevine koje nitko ne obilazi! Pitam se tko je izdao dozvole i potvrdio minimalne tehničke uvijete da ovdje smije biti noćni klub? Pa ovdje ne može biti niti kafić! Sanitarni čvor to ne može ni podnijeti, pa fekalije su curile niz bedeme”, tvrdi Pupić Bakrač te zaključuje kako je netko iz ureda Državne uprave na protuzakonit način izdao sve dozvole.