fbpx

Američki rent-a-car naručio 100.000 auta od Tesle

Američka kompanija za najam vozila Hertz danas je objavila da je od proizvođača električnih automobila Tesle naručila 100.000 vozila za isporuku do kraja iduće godine.

Izvijestila je također da instalira na tisuće punjača diljem svoje mreže. Hertzovi klijenti koji će uzimati u najam Teslin model 3 imat će pristup 3000 Teslinih stanica za punjenje diljem Sjedinjenih Država i Europe.

Narudžba od 4.4 milijarde dolara

Početna cijena najjeftinije Tesline limuzine model 3 iznosi oko 44.000 dolara, što znači da je ovo najveća narudžba Tesli, s obzirom na to da joj vrijednost dostiže oko 4.4 milijarde dolara.

“Električna vozila sada su mainstream i tek smo počeli bilježiti rastuću globalnu potražnju i interes”, izjavio je privremeni izvršni direktor Hertza Mark Fields.

Američki predsjednik Joe Biden postavio je među prioritetima u borbi protiv klimatskih promjena potpore za uvođenje električnih vozila, no nedostatak mrežne infrastrukture za punionice mogao bi ostati ključna prepreka njegovom ambicioznom planu.

Hertz zbog pandemije bio na rubu kolapsa

Takav potez u smjeru preusmjeravanja voznog parka na električna vozila ta jedna od najpoznatijih svjetskih rent-a-car kompanija objavila je svega nekoliko mjeseci nakon izlaska iz stečaja, podsjeća Reuters.

Hertz je prošle godine podnio zahtjev sudu za zaštitu od stečaja jer je potražnja za putovanjima doživjela kolaps u jeku pandemije, a pregovori s vjerovnicima nisu donijeli olakšanje. Spasila ga je skupina investitora, uključujući Knighthead Capital Management, Certares Opportunities i Apollo Capital Management.