fbpx

Izbačeni SDP-ovci osnovali Klub socijaldemokrata: ‘Od SDP-a je ostala samo partija, u najgorem smislu riječi’

Davor Bernardić i njegovi kolege koji su izbačeni iz SDP-a ili su izašli iz stranke održali su konferenciju za medije na kojoj su objavili kako osnivaju saborski Klub socijaldemokrata. Davorko Vidović je rekao kako ih je 18, te da će time biti drugi najjači klub u Saboru, te najjači oporbeni.

Dodao je da su svi dokumenti izrađeni i predani u tajništvo, te kako će Klub početi s radom u ponedjeljak. Osim toga, kazao je da će predsjednik Kluba socijaldemokrata biti Domagoj Hajduković. Novi predsjednik kluba je rekao kako im ova odluka nije laka, pa poručio da mu nije žao nijednog trenutka u kojemu se borio za SDP koji je, kazao je, bio demokratska stranka, ali to sada više nije.

Svim iskrenim i poštenim SDP-ovcima je zahvalio na podršci, radu i trudu. Novinari su pitali hoće li osnivati stranku ili tražiti neke pozicije u Saboru s obzirom na brojno članstvo. “Nismo razgovarali o mjestima i odborima, nama je ključno da radimo pa ćemo se dalje dogovarati o eventualnim kadrovskim rješenjima. O novoj stranci nismo razmišljali”, rekao je.

Bernardić: ‘Ostalo je samo ono ‘partija’ i to u najgorem smislu riječi’

Potom se medijima obratio Davor Bernardić kojeg su novinari pitali bi li, da je znao kako će sve završiti, svejedno neke ljude izbacio iz članstva. “Ne bih postupio drugačije. I ja sam emotivan, 23 godine smo gradili tu stranku, ideja socijaldemokracije je bila da bude progresivna i omogući utočište obespravljenima. To je naša ideja i danas. Izuzetno sam emotivan, žao mi je zbog ovoga ali život ide dalje”, kazao je Bernardić i nastavio govoriti o stanju u SDP-u.

“Nažalost, rukovodstvo stranke nije socijalno, ni demokratsko, ostalo je samo partija i to u najgorem smislu riječi. Naš cilj je kroz Klub pokazati da smo tu za građane, članove i članice koji nas se nisu odrekli i znaju da je socijaldemokracija Europi i Hrvatskoj potrebnija neko ikada. Socijaldemokratski val će se opet vratiti u Europu”, dodao je. I njega su mediji pitali hoće li osnivati novu stranku ali je on rekao da im to nije cilj.

“Nama je cilj nastaviti djelovanje za dobrobit građana, mi bi bili sretni kada bi se SDP uspio posložiti. Mi smo pozvani na ovaj način, i ja, ako hoćete, da se vratim u političku arenu i da nastavimo raditi posao za koji smo dobili povjerenje od birača”, kazao je, pa svim članovima i članicama poručio da nisu sami i da imaju opciju koja će ih zastupati u Saboru. Zaključio je da oni žele vratiti politiku u fokus, umjesto bavljenje samim sobom.