fbpx

Marko Pupić-Bakrač naveo Longinovog odvjetnika Korljana da odustane od nove tužbe

Na Općinskom sudu u Zadru jutros je po kratkom postupku odbačena nova privatna tužba koju je župan Božidar Longin podigao protiv županijskog vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača.

Longin nije prisustvovao jutarnjem ročištu za pokušaj mirenja među strankama pa je odvjetnik Andrej Korljan u njegovo ime naveo kako je spreman povući ovu privatnu tužbu za uvredu ako bi se Pupić Bakrač ispričao jer je u medijima izjavio kako zadarski župan ne posjeduje dovoljne intelektualne kapacitete da mu se suprotstavi u političkoj areni pa ga stalno tužaka sudu. Pupić Bakrač se odbio ispričati, ističući kako su te riječi izgovorene u kontekstu političke borbe te da bi ih Longin kao političar trebao prihvatiti kao takve.

Kada je u spis predao zahtjev za spajanje ovog predmeta s ranijom tužbom za klevetu, postupkom koji traje od 2017. godine, Longinov odvjetnik je odustao od daljnjeg sudovanja u ovom slučaju.

– S obzirom na to da je okrivljenik dao ovakav prijedlog privatni tužitelj odustaje od privatne tužbe, naveo je Longinov odvjetnik Andrej Korljan.

Sudac Ante Bačić tako je donio rješenje kojim se odbacuje privatna tužba Longina, na čiji će teret pasti troškovi kaznenog postupka.

– Angažiraš odvjetničke kapitalce da rješavaju tvoje probleme u političkoj areni i popušiš…1:0, priopćio je Pupić Bakrač koji je na sud i ovaj put došao bez odvjetnika.

Nakon izlaska iz sudnice medijima je proslijedio zapisnik s ročišta koje je trajalo svega 15 minuta.