fbpx

Orešković o presudi HDZ-u: Jedino ispravno je raspisati prijevremene izbore

Dalija Orešković je komentirala presudu kojom je HDZ proglašen odgovornim za korupciju.

“Ovaj današnji HDZ je isti onaj HDZ iz vremena Ive Sanadera”, rekla je Orešković dodajući da je “današnji HDZ kud i kamo još gori”.

“Politička stranka koja drži vlast je korumpirana, dokazano i pravomoćno, to takvoj političkoj stranci oduzima legitimitet. Jedina ispravna odluka je da se raspišu prijevremeni parlamentarni izbori. Svako daljnje dopuštanje HDZ-u da nakon pravomoćne presude odlučuje o našim sudbinama daje im pravo da od naše sadašnjosti i budućnosti ukradu za još jednu rundu”, kaže.

“Neodrživo je da pravomoćno osuđena stranka za korupciju odlučuje o našim sudbinama. To se ne bi moglo dogoditi u pristojnoj demokratskoj državi”, kaže Orešković, prenosi N1.

Na pitanje hoće li se netko iz HDZ-a ispričati kaže: “Za što? Ta pravomoćna presuda je dala samo pravni epilog za ono što hrvatska javnost već odavno zna. Sve one mantre kojima je Jandroković poklapao nas zastupnike sada padaju u vodu. Sve one mantre kada Andrej Plenković govori, da neće dopustiti da mu netko lijepi koruptivne etikete, potrebne su samo dvije riječi: pravomoćna presuda”, kaže Orešković.