fbpx

RASPUDIĆ: Nećemo dopustiti da Šveb dođe na čelo HRT-a

Saborski Odbor za medije na ponovljenoj je sjednici danas ponovno predložio Roberta Šveba za novog ravnatelja HRT-a. Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić, koji je član Odbora za medije, za N1 je komentirao razvoj događaja.

“Danas je predzadnji korak jedne farse. Svi tjednima znamo tko je kandidat vladajućih. Problem je bio što su prošlog tjedna gurali krivu osobu na krivi način, a sada su gurali krivu osobu na pravi način, nisu kršili zakon”, rekao je Raspudić.

“Poslali su u proceduru potpuno krivu osobu”

“Poslali su u saborsku proceduru potpuno krivu osobu, kandidata koji je prije svega predao nevaljalu dokumentaciju. Nije dao izjavu da kao kandidat nije u sukobu interesa. Dao je izjavu da, kad postane glavni ravnatelj HRT-a, onda neće biti jer će se odreći udjela u svoje dvije firme koje rade s HRT-om”, dodao je Raspudić.

Hoće li oporba opet učiniti “desant na govornicu”?

“Nećemo sjediti skrštenih ruku”

“Danas imamo konzultacije. Najprije mi u Mostu pa onda s drugim kolegama iz oporbe. Vidjet ćemo što ćemo učiniti. Nećemo sjediti skrštenih ruku i pustiti da ovakav kandidat, u sukobu interesa, s ovakvom prošlošću dolazi na čelo HRT-a, dok prošli ravnatelj čuči u zatvoru, a vladajuća stranka je pred nekoliko dana osuđena za korupciju. Da oni u takvoj situaciji nemaju boljeg kandidata, to je žalosno. Žalosno je što nisu imali nikog čišćeg od Roberta Šveba”, rekao je Raspudić.