fbpx

VEĆI STOŽER OD STOŽERA: Tko je propisao i sukladno kojim napucima kako se za obilazak štandova na otvorenom, treba pokazati COVID propusnica?

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić poslala je danas upit Gradu Zadru u kojem traži objašnjenje za ulazak na Meat me festival s COVID potvrdama. Njeno priopćenje prenosimo u cijelosti.


Molim Grad Zadar kao suorganizatora događanja Meat me na otvorenom dijelu tržnice, da javnost i mene hitno izvijestite tko je propisao i sukladno kojim napucima kako se za obilazak i konzumiranje proizvoda sa ugostiteljskih štandova na otvorenom, treba pokazati (i kome?!?) COVID propusnica? Molim točan naputak po kojem se to provodi.

I inače upitno i diskriminatorno pokazivanje covid propusnica koje su propisane za ulazak u zdravstvene ustanove netko od organizatora festivala Meat me (mislim kako bi pojedini zdravstveni djelatnici uopće mogli propitivati popularizaciju jedenja mesa sa više aspekata) ali svejedno: tko je tako i kome omogućio zadiranje u zdravstveno stanje i privatne stvari proširio na posjećivanje ugostiteljsko – humanitarnog okupljanja na javnoj, otvorenoj tržnici?!

Molim odgovor o kome se točno radi imenom i prezimenom i funkcijom: primjerice gradonačelnik Dukić, netko od pročelnika, direktor tržnice Letinić, direktor TZ Paleka… pa ću na osnovi dobivenog odgovora uputiti pitanje dalje na ministarstva i nadležne instance.

Bezveznost traženja covid propusnica za događanje na otvorenom koje ne podrazumijeva neku neuobičajenu tržnici natiskanost ljudi, a koje bi valjda trebalo omogućiti određenu promociju domaćih proizvoda građanstvu, relaksaciju i humanitarno uključivanje građana – a nikako njihovo odbijanje, plašenje, živciranje i diskriminiranje… neću ni komentirati.

Ludilo u suorganizaciji ionako duboko problematične gradske uprave i turističke zajednice Grada Zadra se nažalost širi, ali vjerujete obzirom na više poziva ljudi koji su mi se obratili, a koje ste onemogućili o obilasku, zači kako ljudima sve teže pada besmislenost i nepravednost nametnutih zabrana – stoji u priopćenju koje je poslala Botić.

U očekivanju brzog odgovora,
gradska vijećnica AM Marjana Botić