fbpx

David Ricov je postavljen za arheološki nadzor EU projekta rekonstrukcije rive

Arheološki nadzor nad EU projektom vrši David Ricov. Tako se, naime,  navodi na tabli EU projekta, a njegova firma Arheologija Art dobila taj posao od izvođača radova na zadarskoj rivi, doznaje portal 057info.

Ricov je zaposlenik Narodnog muzeja, a Gluščević umirovljeni arheolog. Međutim, Ricov nema samo radno mjesto komercijaliste u muzeju, gdje je zaposlen po vezi osobno od strane ravnateljice Renate Peroš, već su oni i poslovni partneri. Naime, Renata Peroš, koja ima diplomu iz arheologije, je osnovala vlastitu tvrtku.

Tvrtka pod nazivom “Arheologija Art” osnovana je krajem 2018. godine kao jednostavno dioničko društvo da bi se krajem prošle godine registriralo kao društvo s ograničenom odgovornošću za arheološka istraživanja i druge poslovne djelatnosti. U prosincu 2020. godin, jedan od osnivača kao i osoba koje zastupaju tvrtku “Arheologija Art” postaje upravo David Ricov.

Prema tome, David Ricov je umjesto tvrtke “Arheologija Art” završio greškom kao ovlaštena pravna osoba u arheološkom nadzoru kojeg zapravo kao stručna osoba radi Gluščević koji je dobar s Renatom Peroš i specijaliziran je za podmorska istraživanja pa nije čudno da ga je Peroš angažirala u arheološkom nadzoru rekonstrukcije rive.