fbpx

Istražitelji pronašli još jedan stan suca Vekića, ovaj put u Zadru. Tvrde: ‘I to je kupio Mamićevim mitom’

Istražitelji su sucu Zvonku Vekiću pronašli nekretninu u Zadru za koju sumnjaju da je kupljena novcem od mita koje je dobio od Zdravka Mamića. Riječ je o stanu za čiju kupovinu, kako navode istražitelji, Vekić nema pokriće u svojim primanjima. Zbog toga vjeruju da je to još jedna nekretnina koja je suspendiranom osječkom sucu poslužila za pranje novca dobivenog korupcijom.

Prvi stan u koji je navodno uložen novac od mita, kako smo već javljali, je onaj u Osijeku gdje je Vekić živio zajedno sa svojom prijateljicom Natašom Sekulić. U tom su stanu jutros zajedno i uhićeni.

Za što su osumnjičeni sudac i prijateljica?

Oboje ih se prijavom tereti da su kupujući nekretnine i automobile pokušali sakriti porijeklo 370 tisuća eura koliko je mita Mamić platio ne bi li na osječki suci donijeli odluke u njegovu korist. To se doduše nije dogodilo no USKOK je ipak trojicu sudaca, Vekića, Darka Krušlina i Antu Kvesića osumnjičio za primanje mita, dok je Zdravku Mamiću na teret stavljeno kazneno djelo davanja mita. Sve se to, sumnja se, događalo tijekom postupka što je protiv Mamića vođen na osječkom sudu. Na kraju je bivši šef Dinama pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora. Uoči izricanja presude pobjegao je iz Hrvatske.

Zoran Mamić i poduzetnik Drago Tadić osumnjičeni su za pomaganje u podmićivanju osječkih sudaca. Tu je navodnu korupciju Zdravko Mamić sam prijavio, kada se sudski postupak nije razvio onako kako mu je Vekić obećavao.

Sudac: ‘Nisam dobio novac od Mamića’

Sudac Vekić je nakon prvog uhićenja u lipnju ove godine negirao primanje mita od Mamića. Uvjeravao je istražitelje kako Mamiću nije ni pogodovao svojim odlukama, a susreti sa bivšim šefom Dinama prema njegovim riječima bili su slučajni. Neke susrete je sam Mamić, prema Vekićevim riječima, inscenirao. Izjavio je i da mu Mamić nije plaćao ljetovanja.

Međutim, USKOK je ipak Vekiću na teret stavio da je uz stotine tisuća eura mita, od Mamića dobio i ljetovanje u Rovinju, te putovanje u Dubai. Nataša Sekulić je u svom iskazu pred istražiteljima početkom godine opisala kako je bila u društvu sa sucem Vekićem, kada su susreli Mamića i njegovu suprugu u kafiću na Cvjetnom trgu, te u restoranu Zelenjak. Priznala je i da su se družili u Dubaiju.

Nakon uhićenja ove srijede Nataša Sekulić je, kao uostalom i sudac Vekić, porekla krivnju za pranje novca. Negirala je da je Mamićevim mitom kupila stan i automobil, a to je porekao i sudac. Neslužbeno doznajemo da je istražiteljima objasnio da je stan u Zadru platio novcem kojeg je dobio od prodaje kuće na Viru.