fbpx

Kolakušić u Zagrebu potpisao referendum za kunu: ‘O tome ovisi budućnost nas i naše djece’

Europaralamentarac MIslav Kolakušić vratio se u Zagreb gdje se potpisao na inicijativu da se o zamjeni kune eurom može odlučivati samo na referendumu.

– Hrvatska je naša domovina na koju smo čekali desetljećima. Dio samostalnosti smo već prenijeli na Europsku uniju. Ako nemate vlastitu valutu, to je kao da nemate ni vlastite sudove, ili izvršnu vlast. Kada nemate vlastite valute onda su vam izvršna vlast Francuska ili Njemačka. Kada imate valutu, vlasnike ste svog doma. Država je naš veliki dom. Osim zaštutu vlastitog teritora moramo imati vlastitu valutu. Brojne države u EU nisu prihvatile euro da ne bi izgubile monetarni suverenitet. Pogledajte što se dogodilo Grčkoj. Prvo su izgubili monetarni suverenitet a onda i sve ostalo. Ako izgubimo vlastiti novac, izgubiti ćemo jednu trećinu onoga što nas čini državom’, kazao je Kolakušić apalirajući na to da se u hrvatsku Ustav unese odredba da je kuna hrvatska valuta.

– To je budućnost ne samo nas i naših potomaka, već i svih budućih generacija. Bez toga nema ni države. Već smo izgubili trećinu stanovništva koje se iselilo. Zato treba podržati ovaj referendum, zaključio je Kolakušić.

Referendumska inicijativa “Zaštitimo hrvatsku kunu” u samo pet dana je skupila 157.000 potpisa. Do 7. studenog trebaju prikupiti 368.867 valjanih potpisa građana.