fbpx

MLADIĆU PROBOLI LUBANJU: “Netko je pustio narodnjake, počelo je naguravanje…”

Prije osam dana dogodio se stravičan incident u Zadru. 21-godišnjem mladiću netko je oštrim predmetom probio lubanju, a tko je napadač, još uvijek se ne zna.

Mladić je pušten na kućnu njegu, a u potjeru se uključio i njegov otac koji je grad oblijepio plakatima kojima moli ljude za pomoć.

Tvrdi i da policija o svemu šuti i ništa ne poduzima, ali iz policije to negiraju. Kažu da inspektori rade svoj posao, s 21-godišnjakom zbog težine ozljede nisu odmah mogli razgovarati, a javnost o incidentu nisu obavijestili kako ne bi narušavali kriminalističku istragu.

Mladić u razgovoru za Dnevnik Nove TV kaže da je sretan što je živ.

“Jer mi je rekao doktor, da mi je milimetar dublje stavio, kako me ubo, da mi je milimetar dublje stavio, da bi bio kraj. Da me ne bi Bog spasio više”, rekao je Dujo (21).

Tvrdi, njegova ekipa i on nisu nikoga zadirkivali, a naguravanje i svađa počeli su kad je netko s mobitela počeo puštati narodnjačku glazbu. Toga se jasno sjeća, ostatka noći baš i ne.

“Ja sam stajao normalno i odjednom mi je netko s leđa došao i ubo me, tako reći, tim nožem, ne znam čime me ubo. Nisam vidio. Mi smo i malo popili, i sve to u redu, ali ja se ne sjećam tih likova”, objasnio je.

Pred kameru Dujo licem ne staje, u strahu od, kaže, eventualnog ponovnog susreta s čovjekom koji mu je zadao ubodnu ranu iznad uha. Roditelji su ogorčeni. Napadača na sina otac traži i preko plakata oblijepljenih po cijelom Zadru.

“Kontam nekog će zapeći savjest. Neku djevojku. Nekog dečka. Pa će mi javiti”, izjavio je mladićev otac Joško Štefanić.

Policija odradila razgovor s mladićem

Uvjeren je da policija ne radi svoj posao kako treba, ali to, kaže, ne znači, da na nasilje treba reagirati nasiljem.

“To ne želim. Ja sam to rekao svima, i njegovim prijateljima i svojima. Rekli su mi: ‘Joke, brate, što treba napraviti? Idemo.’ Rekao sam im: ‘Nemojte. Nemojte uzimati zakon u svoje ruke'”, prepričao je otac.

Policija je razgovor s Dujom obavila danas. Kažu da prije nisu mogli jer Dujo zbog ozljede nije mogao ni govoriti. No, otac je uvjeren da policija u ovom slučaju štiti napadača.

“Sve radnje su poduzete, one žurne. A daljnje obavljanje radnji, razgovora i poduzimanje drugih dokaznih radnji i dalje je u tijeku kako bi se i donijela sama odluka o klasifikaciji kaznenog djela”, rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Dodaje, policija je o incidentu razgovarala s više punoljetnih osoba, a javnost o događaju nije obaviještena jer im je cilj dovršetak kriminalističke istrage te pronalazak i procesuiranje, zasad, nepoznatog počinitelja.