fbpx

Petra (15) je preživjela moždani udar, sad ponovno uči hodati. Treba joj naša pomoć

U lipnju ove godine 15-godišnja Petra Adžić iz Starigrada doživjela je moždani udar koji ju je ostavio nepokretnu i bez mogućnosti govora.

Hitno je prebačena na bolničko liječenje u KBC Zagreb, gdje su joj liječnici otkrili da je doživjela prsnuća urođene arteriovenske malformacije na malom mozgu. Dijagnosticirane su joj spastična tetraplegija i afazija.

Šanse da prežive, rekli su liječnici tada obitelji, bile su minimalne.

Ponovno uči hodati i govoriti

Ipak, unatoč svim očekivanjima, Petra je ne samo preživjela nego je uskoro počela govoriti i hodati uz pomoć hodalice. Trenutno se nalazi na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama, ali uskoro će biti otpuštena.

“Rehabilitacijom u Krapinskim toplicama Petra se ponovno počinje samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu ili asistenciju. Njen boravak u Krapinskim toplicama se bliži kraju te smo u fazi pregovora s Poliklinikom Glavić u Zagrebu koja bi je, nadamo se, nakon nove godine, primila na robotsku neurorehabilitaciju”, kaže njen brat Frane Adžić.

Robotska neurorehabilitacija je iznimno kompleksan postupak koji u rehabilitaciji koristi posebne robotske strojeve. Cijena jednog terapijskog ciklusa, ovisno o vrsti vježbi koja se provodi, kreće se između 15 i 20 tisuća eura. Svaki ciklus traje mjesec dana, a vježbe se provode i do osam sati dnevno.

Obitelj prikuplja pomoć za skupu rehabilitaciju

Petri bi ova rehabilitacija trebala omogućiti normalan i samostalan život. Još uvijek nije jasno koliko ciklusa će biti potrebno, ali zbog visoke cijene tretmana obitelji je potrebna pomoć.

“Pokušat ćemo skupiti nešto novca da pružimo našem borcu sve što zaslužuje i da se što prije vrati svom uobičajenom životu”, najavio je Frane Adžić.

Pomoć za plaćanje rehabilitacije možete uplatiti na žiroračun: HR7424070003106957706, otvoren u OTP banci, na ime Petra Adžić.

Donacije se mogu uplatiti i na devizni račun: HR5924070003238110221. BIC (Swift) kod je OTPVHR2X.

Obitelj zahvaljuje svima koji su pomogli na bilo koji način. Bez vas sve ovo ne bi bilo moguće, poručuju.