fbpx

PROSVJEDNICI VIKALI PLENKOVIĆU: ‘Marš iz Hrvatske, smeće!’

Protivnici covid potvrda i jučer su, kao i brojnih dana ranije, prosvjedovali protiv njih. U Zagrebu su se okupili na Markovom trgu oko 17:30 sati. Među njima je Andrija Klarić, vlasnik teretane koji posljednjih dana u Zagrebu predvodi prosvjednike.

Jučer je Klarić u jednom trenutku okupljenima pročitao vijest da premijer Andrej Plenković izbacuje Gordana Lauca iz Znanstvenog savjeta Vlade. Oni su na to počeli zviždati i skandirati: “Plenkoviću odlazi!”

Skandirali Plenkoviću da odlazi, Berošu da ide na robiju

Klarić je prosvjednicima pokazao na automobile koji su u jednom trenutku stigli na Markov trg i rekao im da je Plenković u autu. Portal Index je doznao da je premijer zaista bio u vozilu, te da je stigao u Banske dvore sa sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a.

Tada su okupljeni počeli zviždati. “Plenkoviću, odlazi”, skandirali su. Netko je viknuo i: “Marš iz Hrvatske, smeće”, javlja portal Index. Nešto ranije prosvjednici su izrazili nezadovoljstvo ministrom Vilijem Berošem, vičući: “Beroša na robiju!”, a policiju su pozvali da stane uz njih.