fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ I BILOGLAV: “Zdravstveni kartoni su naša privatna stvar!”

Gradski vijećnici Marko Pupić Bakrač (AM) i Damir Biloglav (Domovinski pokret), kao i Marjana Botić, uoči sjednice Vijeća izjasnili su svoj stav u vezi Covid potvrda, koje su danas po najnovijim mjerama Nacionalnog stožera obavezne za ulazak u državne i javne službe.

– Osjećam potrebu da se solidaliziram sa ljudima koji danas ne mogu na posao, u državne institucije, poštu… Na djelu je segregacija, prisila i progon koja se provodi na protuustavan i protuzakonit način. Što i kojem smjeru to ide, ne treba ići ni u bližu i u dalju prošlost, dovoljno je pogledati Austriju i Australiju danas. Bez ustručavanja i kzmanja treba reći da je to fašizam novog doba. Da li sam se cijepio ili radio testove moja je osobna stvar iz mog zdrastvenog kartona za što me nitko nema pravo pitati niti tražiti na uvid. Danas, prilikom ulaska u GV na radno mjesto na koje sam izabran neću pokazati ni COVID potvrdu ni negativan test. Kao što sam naveo to me nitko nema pravo pitati. a posebno ne zaštitarska služba koja radi po Zakonu o privatnoj zaštiti i isključiva ingerencija im je zaštita objekata i ljudi. Ukoliko u dolasku u GV na sjednicu vijeća budem zaustavljen na protuzakonit i nasilan način, održati ću konferenciju za medije na ulasku u zgradu, najavio je Pupić Bakrač.

Biloglav također ističe kako je činjenica o tome je li prebolio Covid ili ne, kao i da li se cijepio ili ne, njegova privatna stvar te da mu ne pada na pamet pokazivati je portirima ili zaštitarima. Jučer je obavijestio nadležne u gradskoj upravi da neće doći na današnju sjednicu Gradskog vijeća.

– Kad god mi obveze dopuste bit ću na ulici s građanima. Podržavam njihova prosvjedna okupljanja, u prvom redu zahtjev za ukidanje bilo kakve segregacije i diskriminacije i smatram da mi je u ovom trenutku mjesto među njima, a ne u Gradskoj vijećnici, dodao je vijećnik Domovinskog pokreta.