fbpx

PUPIĆ: “Plenković nas naziva pametnjakovićima, ne ti si Adolfe”

Sada već bivši gradski vijećnik Marko Pupić-Bakrač održao je press konferenciju na kojoj je objasnio razloge svoje neopozive ostavke u Gradskom vijeću Grada Zadra.

”U Gradu Zadru je potreban koncenzus svih strana. Pošto ja ne mogu više ući na sjednice niti sudjelovati u radu Gradskog vijeća, jednostavno dajem ostavku, kako bi omogućio možda drugima da se uspiju dogovoriti. Razlog je i to što se ne želim dogovarati sa ljudima koji krše zakone i Ustav RH na način da mi neovlašteno zabranjuju pristup u zgradu.”, izjavio je Pupić-Bakrač

“Zaštitari postupaju po Zakon o privatnoj zaštiti u kojem nigdje ne piše da imaju prava gledati bilo kakve potvrde i nemaju nikakve zakonske osnove da zaštitari pregledavaju COVID potvrde ili bilo kakve nalaze testova. Kao inspektor RH znam da su to protuzakonite i protuustavne radnje i jednostavno ne mogu prijeći preko toga stoga pružam građanski otpor i na strani sam onih koji su trenutno segregirani, progonjeni i potlačeni pod prisilom da se cijepe ili vade potvrde iako za to nema zakonske osnove, rekao je okupljenim novinarima Pupić Bakrač dodajući kako će i dalje ostati županijski vijećnik, a navodi i dva razloga zbog kojih je donio takvu odluku.”, nastavlja Pupić.

“U Županijskoj skupštini ću ostati vijećnik iz dva razloga. Prvi razlog je jer tamo nije potreban nikakav koncenzus, tamo smo oporba, znači biti ću žestoka oporba kao i do sada, kada me puste da uđem na sjednicu, a drugi je razlog da moja suđenja sa Božidarom Longinom budu javna, da se vidi kako će funkcioniraju institucije sistema. Ja sam sva ta suđenja shvatio kao šansu da razotkrijem kerove režima u institucijana sistema.”, dodaje Pupić-Bakrač.

“Još uvijek nije ništa službeno potvrđeno za Kotlara jer mu je trenutno primarna borba protiv koronamjera. I premijer Plenković tek sada govori kako će uvest zakonodavni okvir nakon što je uveo mjere. U stranci se moramo dogovoriti i to je razlog zbog kojeg danas nisam podnio ostavku. Na sjednicama Gradskog vijeća više neću sudjelovati i ako Bog da neću se tamo uopće vraćati. Skeptičan sam prema radu Gradskog vijeća jer tamo ima hrpa egotripnih ljudi koji promoviraju sebe, a nije ih briga za javni interes. Vučetić je dobar čovjek, ali ono što radi u Vijeću bih prije nazvao promoviranjem filozofije nego borbom za prava građana ovog grada, rekao je Pupić Bakrač dodajući kako je od Prve policijske postaje tražio očitovanje zbog čega su mu zaštitari onemogućili ulazak u zgradu, ali odgovor još uvijek nije dobio.

Načelnik mi se odbio javiti, razgovarao sam s čovjekom na centrali koji nema pojma o ičemu, glasnogovornica govori gluposti da smo u izvanrednom stanju iako bi trebala znati da se izvanredno stanje proglašava u Saboru dvotrećinskom većinom. Nismo u nikakvom izvanrednom stanju, ovo je kršenje ljudskih prava i temeljnih sloboda. Želimo li ići u smjeru Austrije?”, pita Pupić Bakrač.

Izjavu Pupića-Bakrača možete pogledati u videu u nastavku teksta.