fbpx

PUPIĆU ZABRANJEN ULAZ NA SJEDNICU Prosvjednici izviždali šefa Gradskog vijeća Vučetića i SDP-ovca Radetu

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač zbog covid-potvrde spriječen je da uđe na sjednicu Gradskog vijeća.

“To je protuustavno i protuzakonito. Moj zdravstveni karton je moja osobna stvar. Ako ovo stanje potraje, ja više neću biti vijećnik. Dakle, ovo što radim nije radi političke karijere. Vlast koja krši zakon nije vlast, već režim. Ministar je ovlastio neke domare i čistačice da provjeravaju covid potvrde, kakav je to zakon? Milanović i Ustavni sud pod hitno se trebaju očitovati na ovu temu. Covid potvrdu neću predati sutra ni svom poslodavcu. Da se razumijemo, u mojoj obitelji ima i cijepljenih i necijepljenih i preboljelih”, kazao je Pupić Bakrač.

Prosvjednici okupljeni u inicijativu Slobodni ljudi Zadar tražili su od Daniela Radete i predsjednika Vijeća Marka Vučetića da se izjasne jesu li za ili protiv uvođenja covid potvrda, odnosno kako oni kažu, za “uvođenju auswizea”.

I jednog i drugog prosvjednici su ispratili zvižducima.

Marko Vučetić u početku je smireno pokušao objasniti prosvjednicima da nema ingerencije nad ovom odlukom. No, prosvjednici su počeli vikati “Da ili ne?”.

“Hoćete li dići ruku za ili protiv kada odluka bude na glasovanju?”, upitala je Vučetića jedna prosvjednica. To ga je izrevoltiralo te je poručio okupljenima da je njihov problem “problem građanske nepismenosti” i još jednom podvukao kako o toj odluci neće odlučivati Vijeće.

Video: Zadarski.hr