fbpx

Uhićen HDZ-ov bivši direktor Lutrije. Sumnjaju da je namještao milijunske poslove

Jutros je u akciji USKOK-a uhićeno više osoba, a među njima su bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Uhićen je i Željko Fadljević, jedan od bivših direktora Hrvatske lutrije. Lani je ušao u HDZ.

“Donedavni član HSLS i bivši predsjednik stranke na razini Zagrebačke županije, Željko Fadljević novi je član HDZ-a.

Inače, Fadljević je prošlim lokalnim izborima zajedno sa svojom sada već bivšom strankom bio dijelom koalicije HDZ-a i HSU-a, s kojom je ušao i u Skupštinu Zagrebačke županije. Prošle godine u rujnu, napustio je HSLS, te nastavio djelovati kao nezavisni vijećnik, koji je ostao u klubu vladajuće koalicije na županijskoj razini”, pohvalio se HDZ lani.

Sudjelovo u namještanju natječaja za informatičke sustave?

Prema za sada dostupnim informacijama sumnja se da je Fadljević sudjelovo u namještanju natječaja za informatičke sustave u Hrvatskoj lutriji, a poslove je dobivao Gligorin Fleksbit, piše Telegram.

Prema podacima iz javne nabave Fleksbit je u posljednje tri godine dobivao u Hrvatskoj lutriji poslove milijunske vrijednosti. U ovom trenutku još nema preciznih podataka na koji način im se navodno pogodovalo.

Doznajemo da su policijski istražitelji došli u sjedište Hrvatske lutrije jutros nešto prije sedam sati. Imali su nalog za pretres, a cilj im je pronaći dokaze kojima bi potvrdili pogodovanje Fleksbitu.

Tvrtka Fleksbit dobila je u Fondu za zaštitu okoliša, na natječaju u kolovozu, posao težak 1.247.500 kuna i to za kreiranje prijavne aplikacije, odnosno za održavanje i proširenje sustava za web prijave korisnika sredstava. Ista je tvrtka izradila i prošlogodišnji prijavni sustav.

Puklin istražitelji povezali i s tvrtkom Fleksbit

Drugi krak ovog kriminalističkog istraživanja vodi prema supružnicima Puklin. Njih se povezuje s odavanjem povjerljivih informacija iz afere Agrokor i to Piruški Canjugi, koja je u tom slučaju jedna od osumnjičenih.

Ključna veza između ova dva slučaja, kako doznaje Telegram, je upravo Goran Puklin kojeg su istražitelji, nakon što je bio osumnjičen u u aferi Janaf, naknadno povezali i s tvrtkom Fleksbit.

Konkretno, povezuje ga se s njezinim poslovanjem. U istraživanje njegove povezanosti i namještanja natječaja u Hrvatskoj lutriji krenulo se upravo nakon što je prikupljena brojna dokumentacija te su analizirani telefonski kontakti Puklina u aferi Janaf.