fbpx

Zbog uhićenja tužiteljice DORH povukao optužnicu protiv Todorića, Piruške i ostalih

Županijsko Državno odvjetništvo danas je povuklo optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora propalog koncerna.

Ta optužnica je, podsjetimo, podignuta 14. rujna prošle godine. Njome su bili obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi sinovi Ivan i Ante te još 10 Agrokorovih direktora: Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Optužnicom su bili obuhvaćeni i revizori kuće Baker Tilly – Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Kako je Županijsko Državno odvjetništvo objavilo na svojim stranicama, optužnica je povučena “radi boljeg razjašnjenja stvari”.

Optužnica povučena zbog uhićenja bivše tužiteljice

Kako neslužbeno doznajemo, optužnica za tzv. slučaj “veliki Agrokor” povučena je jer je jutros uhićena bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin. Ona je uhićena pod sumnjom da je odavala tajne jednoj od osumnjičenih u slučaju “veliki Agrokor”, Piruški Canjugi.

Za što su bili optuženi?

Todorić i ostali su lani bili optuženi zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i kaznenog djela poticanja na krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

DORH je u lanjskom priopćenju o podizanje optužnice objavio da je prvookrivljenom Ivici Todoriću pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 923.608.584,00 kuna, nizozemskom trgovačkom društvu pribavljena je protupravna korist u iznosu 320.720.000,00 kuna, a trgovačko društvo Agrokor d.d. oštećeno je ukupno u iznosu od 1.244.328.584,00 kuna.