fbpx

BANGOURA: ‘Mamu Vam lopovsku, niste obnovili ni jednu kuću al’ krasti će te na promo-materijalu’

Jučer je objavljeno da je Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje, godinu dana nakon potresa u Petrinji raspisao je natječaj za usluge promidžbe obnove obiteljskih kuća koje država ima u svom vlasništvu.

Točnije, radi se o reklamiranju dva projekta. Prvi je “Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH” a drugi je “Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH, na potresom pogođenim područjima”.

Država, kako bi promovirala da ipak nešto radi po pitanju obnove, namjerava potrošiti preko dva milijuna kuna za nabavu promotivnih materijala, poput letaka, kišobrana, kemijskih olovki, blokova, kišnih kabanica, pa čak i platnenih maski na kojima će biti istaknute oznake projekata obnove. Osim toga, namjeravaju plaćati i reklame na radiju, televiziji, društvenim mrežama, portalima itd.

No, nejasno je, zapravo, koga bi te njihove reklamne kampanje trebale informirati i o čemu, s obzirom na to da se radi o obnovi državnih nekretnina. Znači obiteljskih kuća koje su u vlasništvu države i kojima upravlja Središnji ured za stambeno zbrinjavanje, a ne o privatnim nekretninama.

Sve je komentirao poduzetnik i bivši tv voditelj Hamed Bangoura:

‘I tak, kratko je trajalo “veselje” oko cijene derivata, za koje se Vlada RH klela da će ih držati pod kontrolom, baš kao i cijene osnovnih namirnica, a da o pobijedi nad Covidom ni ne govorim. Pod kontrolom je i više od 3000 novih branitelja koji su status stekli u prošloj godini, 27 godina nakon rata. Dajte više svim Hrvatima status branitelja da završimo s tim cirkusom. A poseban cirkus je narudža kišobrana, majica i ostalog promotivnog materijala za više od 2 mil. kuna kojim će se promovirati obnova. Ne znaju kokošari bolje i nije im dovoljno što kradu svaki dan, pa se mora i neki poduzetnički, a pritom podobni stranački šupak, obogatiti na reklamiranju čega? Nesposobnosti da obnove 1 kuću u gotovo dvije godine. Mamu Vam lopovsku! (Oprostite na mom francuskom)’, poručio je HDZ-ovcima Bangoura.