fbpx

BOTIĆ: Provodi se državni udar jer Stožer i dalje nema Zakon koji bi ozakonio potvrde

Gradska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić oglasila se priopćnjem povodom sutrašnje sjednice Gradskog vijeća. Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.


U srijedu, 22. prosinca 2021. sazvana je sjednica Gradskog vijeća. Usprkos posebnim epidemiološkim mjerama koje bespogovorno sluša predsjednik gradskog vijeća Marko Vučetić sazvao ju je u Gradskoj vijećnici. Prostoriji bez prozračivanja i bez dovoljno kvadrata a da bi se održavala propisana distanca.

Također predstavnici klubova koji se ni jednom riječju nisu oglasili na moju zamolbu da sjednicu održimo u većoj dvorani na Višnjiku, neće se držati propisane distance od metar i po najmanje i sjediti će nagurani jedni do drugih. Odvojeno će sjediti samo dvoje, troje, kolega koji se mjerama najupornije protive – svi znate koji su to ljudi. Trećeg neću recimo moći pozdraviti na njegovoj prvoj sjednici, za koju se naš klub Akcije mladih potrudio predlagati hrpu novih rješenja za bolje funkcioniranje Zadra.

Žao mi je što ostali klubovi šutnjom dozvoljavaju maltretiranje kolegice vijećnice.

Jer bespogovorno slušaju Stožer i prevratničku Plenkovićevu vlast, pa je sjednica bez medija, bez distance jer oni pokazuju potvrdu i bez kolegice koja je dokazala da je potvrda bez zakonske osnove i kao takva protuzakonita. Da im Stožer kaže kako me kao jedinu koja se aktivno protivi potvrdama, mjerama i teroru, trebaju zato pljunuti ili udariti kad prođu pored mene na sjednicu (kao prošli put kad me većinom nisu ni pogledali), zanima me hoće li mene i slične, ubuduće denuncirati, pljunuti, pljusnuti… premda znate da to nije ni ljudski, ni moralno, a ni zakonito: hoćete li svejedno i to uskoro slušati i provoditi?

Na sjednici Gradskog vijeća odlučivati će se o temama za koje sam kao najaktivnija gradska i/ili županijska vijećnica itekako više puta predlagala i upozoravala na kriminal. O odlukama o trošenju komunalne naknade u 2022. koja se u Zadru velikim investitorima redovito oprašta, pa je recimo Murvička ulica izrovana i neobnovljena, pored velikog investitora koji tamo radi poslovno-stambeni kompleks ili kad se za kriminalno rješenje spoja Žmirići organizira hvale vrijedan događaj promocije azila za nezbrinute životinje, a sve kako bi ga se na naš račun što prije isprašilo, a zasluge za to pobrao investitor zbog kojeg se planira usvojiti ponavljam kriminalno rješenje križanja Žmirići, umjesto rotor koji bi međutim zahvatio pet kvadrata više zemljišta za stanove koje naši “obični” sugrađani nikako ne mogu priuštiti. Gužve na križanju do iza Kožina – to će međutim moći. I tako točku po točku dnevnog reda, gdje bi ja bila jedan od rijetkih glasova istine.

Naravno da će članovi i poslušnici zločinačkog udruživanja jedva dočekati da se istina ne čuje, pa će gradonačelnik grada Zadra požuriti protuzakonito zaključati vrata gradske uprave da ja ne mogu ući na sjednicu. Već sam ga zbog toga prijavila policiji. Policija i DORH međutim rade po diktatu HDZa i nažalost dok se to promijeni nema pravde, ni provođenja zakona u Hrvatskoj.

(Provodi se međutim državni udar jer Stožer i dalje nema Zakon koji bi ozakonio potvrde. Možda ga neće ni imati ako predsjednik Milanović ostane dosljedan svemu što je govorio o protuzakonitosti mjera i Stožera i ne potpiše njegovo stupanje na snagu. Kovid potvrde i mjere Stožera danas su još protuzakonite, diskriminirajuće i protuustavne. Gradonačelnik Dukić koji mi sprječava ulaz na sjednicu samo je još jedan prevratnik i rušitelj pravnog poretka. HDZ ova vlada nametanjem posebnih mjera neposlušnima, provodi puzajući državni udar jer preuzima ulogu Hrvatskog sabora već više od pola godine kad se Sabor trebao dvotrećinskom većinom izjasniti o potrebi izvanrednih mjera koja nam oduzimaju ljudska prava na normalan život i rad. Ovo ponavljam već duže od mjesec dana, javno u mikrofone svih medija i nitko me nije demantirao. Sramota za pravnu državu! Predsjedniče Milanović nadam se da će te ipak zaštiti ustavni poredak što je Vaša Ustavna zadaća i nećete potpisati protuustavni nacističke izmjene Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti).

Zbog ozbiljnosti situacije u Zadru i Hrvatskoj, zajedno sa građankama i građanima, od kojih dobivam sve veću i veću potporu da zajedno očuvamo zakonitost i ljudskost, održati ćemo Narodnu sjednicu gradskog vijeća za koju ću hitno zatražiti dozvolu za javno održavanje od 8 i 30 sati, sutra na Trgu ispred gradske uprave, ukoliko mi policija potvrdi da neće reagirati na protuzakonito sprječavanje mog ulaska na zakazanu sjednicu gradskog vijeća.

Marjana Botić, gradska vijećnica Akcije mladih