fbpx

ENIO MEŠTROVIĆ: Ovaj grad već 30 godina ima ‘ausvajs’ jer se jedino možeš zaposliti uz stranačku iskaznicu‘

Enio Meštrović je na sjednici Gradskog vijeća opet komentirao natječaj u Turističkoj zajednici grada Zadra komentirajući zapravo ono što svi znamo – zapošljavanje samo i isključivo HDZ-ovaca. Ostali građani mogu slobodno iseliti iz Hrvatske.

“Nakon što je natječaj objavljen, mi smo pozvali ljude da se jave. I prosvjednicima sam rekao kako ovaj grad već 30 godina ima “ausvajs” jer se jedino možeš zaposliti uz stranačku iskaznicu. Trideset godina dijelite ljude i zato smo došli u grad da to ukinemo. TZ je raspisala jedan od prvih natječaja od kada smo ušli u Vijeće, a kada smo ih tražili da nam pošalju dokumente kako bi vidjeli je li izabrana najstručnija osoba, dobili smo odgovor da mi nismo u nadležnosti i da ih nećemo dobit. U TZ-u je zaposlen dečko koji tamo radi već godinu dana i vjerojatno je dobar, ali zašto je onda raspisan javni natječaj. Na njega se javilo još osam ljudi, a izgleda kako su na razgovor pozvani “reda radi”. Tražimo odgovornost Paleke koji je potrošio i preko milijun kuna za Ritu Oru”, kazao je Meštrović kojem je gradonačelnik Branko Dukić odgovorio kako zna da je na natječaju izabran najbolji kandidat.

“Trideset godina niste raspravljali o ničemu, zato smo mi potegnuli tu inicijativu! Moram se vratiti u rat, ali nisu samo HDZ-ovi ljudi bili u ratu već svi građani i ne mogu poslove dobivati samo oni koji su nekome poznati”, istaknuo je Meštrović