fbpx

HDZ-ov šef carine uhvaćen u aferi Rimac odlazi s funkcije nakon samo tri tjedna

Hrvoje Čović (53), HDZ-ov šef carine uhvaćen u aferi Rimac, više nije zamjenik ravnatelja Carinske uprave.

Čović je na toj funkciji proveo svega 21 dan, odnosno od 6. do 27. prosinca ove godine. Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava, potvrdilo je Telegramu da je Čović “na osobni zahtjev 27. 12. 2021. godine vraćen na mjesto svoga trajnog rasporeda u Područni carinski ured u Osijek”.

“Mala, mala molbica”

Podsjetimo, protiv Čovića se vodi istraga USKOK-a nakon što je uhvaćen da od Josipe Rimac, tadašnje državne tajnice u Ministarstvu uprave, traži da sredi ispit njegovom bratu.

“Mala, mala molbica”, pisao je Čović i molio Rimac da mu pomogne.

“Josipa, moj mlađi braco Mate…”, pisao je i dobio kratki odgovor, odnosno potvrdu od Rimac: “OK.”

Tri tjedna bio zamjenik šefa Carine, sada opet vraćen u Osijek

Čović je od 2016. do travnja 2021. bio pomoćnik ministra financija i šef Carinske uprave, a onda je trajno raspoređen na službeničko radno mjesto pomoćnika pročelnika u Područnom carinskom uredu Osijek. No svega sedam mjeseci nakon toga iz Osijeka je vraćen u Zagreb i “po potrebi službe privremeno raspoređen na službeničko radno mjesto zamjenika ravnatelja Carinske uprave”.

Ispostavilo se, vidimo sada, da je ta “potreba” trajala tri tjedna jer je ubrzo nakon božićnih blagdana Čović ponovno “trajno raspoređen u područni carinski ured u Osijeku”.