fbpx

Ivica Ušljebrka – pjesnik i profesor Pomorske škole u Zadru preminuo u 50. godini

Nakon teške bolesti u Zadru preminuo pjesnik i profesor hrvatskog jezika u Pomorskoj školi u Zadru Ivica Ušljebrka. Pomorska škola u Zadru oprostila se od svog profesora javnom objavom koju prenosimo u cijelosti.


– U 50. godini života danas nas je napustio dragi kolega Ivica Ušljebrka. Teška bolest mu je morila tijelo, ali njegov duh uzdizao se kao stijena iznad mora boli, a njegov um je i do zadnjeg daha bio jači od okova kojim mu je bolest okovala tijelo.

Dio ove škole postao je 2015. godine, a ubrzo nakon dolaska svojom vedrinom, smirenošću i mudrošću osvojio je ne samo učenike već i nas djelatnike. Ivica je bio onaj kolega kojem smo se uvijek mogli obratiti za pomoć, koji je unatoč dugoj borbi s bolešću i dalje mislio na svoju školu, svoje kolege i učenike te nam je pomagao sa svojim savjetima.

Slomljena srca utjehu pronalazimo u lijepim sjećanjima na Ivicu, čitajući i njegovu poeziju. Vrhunac njegova profesionalnog stvaralaštva je bila i objava zbirke pjesama pod nazivom “Brod na Kalelargi”. Baš kao brod, njegova duša sada plovi morima vječnosti, dok plovi prema svom cilju, spaja naše kopno s kopnom onkraj mora te mirno uplovljava u luku vječnog života. Počivao u miru.