fbpx

IZVANREDNA SJEDNICA: HDZ i SDP izglasali nedostatke u proračunu – “Konji” bili protiv, a AM suzdržana

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o prijedlogu “Zaključka o otklanjanju uočenih nedostataka u proračunu za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024.” završila je u kratkom roku.

Usvojenim amandmanima su višestruko iscrpljena sredstva za održavanje Kneževe palače. Sredstva za održavanje u  proračunu iznosila su 1.735.000,00 kuna, ali su na kraju izglasanim amandmanima SDP-a, Akcije mladih i “Konja”, koji su svi uzimali iz istog budžeta, te su ta sredstva porasla na 2.940.000,00 kuna, te je bilo potrebno ‘pokriti’ razliku od planiranih sredstava i izglasanih amandmana, a koja iznosi 1.205.000,00 kuna.

Sredstva su pronađena unutar poticajne naknade za smanjenje komunalnog otpada.

Jedanim amandmanom su se htjela uzeti decentralizirana sredstva namijenjena za školstvo u iznosi od 200 tisuća kuna, ali će se ona preraspodijeliti iz sredstava “rashodi za zaposlene i materijalni rashodi škola”.

Za ovaj prijedlog zaključka su na glasovanju “za” bili HDZ-ovi i SDP-ovi vijećnici, a protiv su bili “Konji”.  Akcija mladih bila je suzdržana.

Kneževa palača ostala bez sredstava za održavanje

“Početkom iduće godine ćemo za Kneževu palaču morati pronaći neko rješenje kako bi osigurali ta sredstva. Ne smijemo ugroziti održavanje Kneževe palače zbog toga što je u pitanju europski projekt. Prema EU smo dužni dostavljati izvješća o opravdanosti tih sredstava i ne možemo dozvoliti da se Kneževa palača zatvori jer bi s tim mogli ugroziti potencijalno vraćanje EU sredstava”, izjavio je Ivan Mijolović, pročelnik Upravnog odjela za finacije.