fbpx

Frka-Petešić pobjegao od novinara

Plenkovićev šef Ureda Zvonimir Frka-Petešić danas je pobjegao od novinara N1 Televizije na Markovu trgu poručivši samo da je odgovorio na sva pitanja kada su ga tražili komentar.

Frka-Petešić svoje je jedino objašnjenje oko toga kako je dobio stan, garažu i podrum dao u intervjuu za Jutarnji list tijekom vikenda. Tvrdi da je sve po zakonu, da je administrativni propust to gdje mu je prijavljena obitelj te da njegova cijela obitelj živi s njim iako, kako kaže, nisu svi stalno na okupu. U intervjuu je napao i Milanovića.

“Milanović izgovara prostačke uvrede, konstruira i lažno optužuje s namjerom da prikrije vlastite skandale te da osobitu političku štetu radi Hrvatskoj na međunarodnoj razini te da se preko njega obračunava s vladom.

“Valjda misli da se tako dobiva na rejtingu. Hrvatska javnost zapljusnuta je takvom vrstom retorike i to je strašno.” Tvrdi da nema veze s Dugim otokom osim što mu je ”otamo baba”. “Istina je da osim što su svi moji preci iz Sali, to su bili i moje pokojne none i didovi, koji su po svojoj kulturi i pristojnosti bili nedostižne kategorije za prostaka s Pantovčaka”, rekao je Frka-Petešić.

Zviždačica: Frka-Petešiću se stan obnovio neovisno od cijele zgrade

Maja Đerek, zviždačica iz Državnih nekretnina, pozvana je u USKOK na temelju opsežne kaznene prijave koju je podnijela prije mjesec dana, a u kojoj je opisala detalje oko zlouporabe položaja i ovlasti i pogodovanja na štetu tvrtke protiv direktorice Renate Sabo i drugih osoba. U svojem je iskazu prozvala i dodjeljivanje stanova ministru Mariju Banožiću i predstojniku premijerova ureda Zvonimiru Frka-Petešiću.

U petak je dala iskaz USKOK-u, a i danas je tamo. Upravo nastavlja svoj iskaz o tome kako se pogodovalo u Državnim nekretninama.