fbpx

GRMOJA OBJAVIO DOKUMENTE: ‘Sud zbog istrage traži ukidanje imuniteta Gordanu Grliću Radmanu‘

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u novom problemu – stigao mu je zahtjev za skidanje imuniteta ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu zbog korupcije – objavio je na društvenim mrežama Nikola Grmoja iz Mosta i priložio faksimil odluke suca istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimira Devčića, po kojoj se protiv ministra vanjskih i europskih poslova istraga može provesti samo uz odobrenje Vlade.

USKOK je, naime, odbacio prijavu protiv ministra zbog korupcije u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u, no umjesto Državnog odvjetništva kazneni progon želi nastaviti Damir Sabljak.

Sudac Devčić u svojem ga rješenju upozorava kako je to moguće tek kada Vlada odobri provođenje istrage protiv svoga člana, budući da on uživa imunitet.

– Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao “reliktom prošlosti” čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana – napisao je Grmoja na Facebooku.

Potom je dodao da će Most po žurnom postupku ukinuti imunitet članova Vlade i to, kako je naveo, “nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac”.