fbpx

Koliko će koštati šišanje kad pređemo na euro? ‘Ako je sad 70 kuna, bit će 120 kuna, to je realna cijena’

Među 239 tisuća i 278 blokiranih građana su i neki frizeri, dok drugi zbog poskupljenja struje i plina dižu cijene.

Neki od njih žale se da za lokal od 29 metara četvornih imaju račun za plin veći i od 2,5 tisuće kuna. Za vrijeme teškog zatvaranja, svima su najviše nedostajali upravo frizeri jer nisu smjeli raditi, a čini se da će svima uskoro početi nedostajati i njihove stare cijene.

RTL-ov reporter Goran Latković o skoku cijena frizerskih usluga razgovarao je s predsjednikom ceha frizera i kozmetičara Ivicom Zanettijem.

“U ovom trenutku u Hrvatskoj su, ne samo zadnjih par dana nego i zadnjih mjesec i godinu dana, cijene porasle za 20 posto”, kazao je Zanetti.

Kazao je da je čuo od kolega da je cijena plina na zadnjem računu narasla 200 i do 300 posto.

“Mislim da je to nevjerojatno, ali istinito. Nisu porasle samo cijene energenata, nama je porasla cijena repromaterijala, svega, dnevnih novina…”, kazao je Zanetti.

Komentirao je i koliko će koštati šišanje kada uvedemo euro.

“Pošto surađujem s frizerima iz regije, u Sloveniji je cijena usluga kad su prešli s tolara na euro porasla za 50 posto. Matematički gledano kod nas, ako je šišanje 70 kuna, morat će otići na 120 kuna i biti 10 do 15 eura. To je realna cijena usluge koja se naplaćuje u Europi”, kazao je.

Na pitanje znači li to da je odzvonilo kvartovskim frizerskim salonima i hoće li dio frizerskih salona moći preživjeti Zanetti je kazao:

“Ja mislim da je 20, 30, 40 i 50 kuna neodrživa usluga. Nema to ekonomsku računicu i ti frizeri će morati ključ u bravu. Mislim da će se zatvoriti 20 posto kvartovskih frizerskih salona”, kazao je.

Dodao je i da si mnogi umirovljenici neće moći priuštiti šišanje.

“Kako će umirovljenici preživjeti, pitanje je jer im je važnije da će imati za kruh i mlijeko nego ošišati se. Frizeri koji rade za 20 kuna, oni će njima biti dostupni samo na crnom tržištu. S ovakvom politikom će se desiti da će se crno tržište još jače pojačati”, kazao je Zanetti za RTL.