fbpx

RUBEŠA: Akcija mladih je i dalje najveći problem HDZ-a

Gradski vijećnici Akcije mladih, Ante Rubeša, Roko Tadin te Marijana Botić, održali su u danas konferenciju za medije na temu prihvaćenih amandmana na proračun Grada Zadra. Na sjednici Gradskog vijeća Akcija mladih predložila ukupno 17 amandmana, od kojih je prihvaćeno njih 12, vrijednih 9 milijuna kuna.

“U proces donošenja proračuna krenuli smo ozbiljno, s jednim motivom da napokon radimo ono zbog čega se i bavimo politikom, a to je da naš grad učinimo boljim”, istaknuo je Rubeša te dodao kako je za daljnju konfuziju oko zakonitosti proračuna kriv isključivo HDZ, te se zahvalio SDP-u te nezavisnoj listi Enija Meštrovića što su njihove amandmane podržali.

Tadin je predstavio 12 prihvaćenih amandmana dodajući kako se Akcija mladih izborila za povećano sufinanciranje režijskih izdataka socijalnim kategorijama, uvođenje jednokratne pomoći za dugotrajno nezaposlene, izgradnju stambenog kontejnera za žene u sklopu prihvatilišta Sv. Vinko Paulski, pomoć u iznosu od tisuću kuna za djecu u udomiteljskim obiteljima, sredstva za ponovno školovanje korisnika Doma za odgoj djece i mladež, ali i novčanu pomoć za korisnike osobne invalidnine kojima je to jedini prihod. Naglasio je Tadin i prihvaćene amandmane koji su usmjereni na mlade kao što je smanjenje autobusne karte, povećanje stipendija za srednjoškolce, sufinanciranje djelatnosti dadilja, ali i istaknuo da Grad Zadar zbog njihovog amandmana kreće u projekt “rent-to-own” zgrada kojim će se mladim obiteljima omogućiti jeftinije stanovanje.

Tadin je kazao i kako su se izborili za rekonstrukciju skakaonice i bazena na Kolovarama, rekonstrukciju teniskih igrališta u Diklu, igrališta na Brodarici, Bilom Birgu i izgradnju na Sinjoretovu te dječjeg parka na Brodarici.

Vijećnica Botića je napomenula kako bi proces donošenja proračuna bio puno jednostavniji da je HDZ pokazao volju i želju za suradnjom. Istaknula je i kako ih u ovoj godini očekuje puno posla u implementaciji svih amandmana, te kako je potrebno zajedništvo svih koji ne pripadaju izvršnoj vlasti s ciljem prijelaza na održive razvojne politike jer se tek tada može aplicirati iz Eu fonda za oporavak i održivost i unaprijediti kvalitetu života u Zadru.