fbpx

BENČIĆ: “Ovo je nezapamćen napad na pravosuđe! Plenkoviću će biti ‘game over’!”

Saborska zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić u subotu je na društvenoj mreži Facebook komentirala jutrošnje pretrese i uhićenje ministra Darka Horvata.

“Ova Vlada možda još nije pala, ali je sigurno propala. Nitko više ne može tvrditi da se može upravljati iznimno zahtjevnim procesima obnove, pandemije, mitigacije inflacijskog šoka s Vladom u kojoj su ministri pod istragama Uskoka zbog umočenosti u korupcijske afere, isti oni ministri koje premijer brani čak i da se opozicija postavi na trepavice. Pitanje odlaska HDZ-a u opoziciju na jedno dugo vrijeme je pitanje opstanka ove zemlje”, napisala je.

Sandra Benčić se nakon konferencije za medije Plenkovića obratila javnosti. “Očekivali smo da će premijer na press konferenciji reći svoj stav o uhićenjima, ali i dati perspektivu kako će ili rekonstruirati Vladu ili ići na prijevremene izbore jer mora biti svjestan da ovakvo stanje nije održivo. Ministri padaju kao na traci. Umjesto toga održao je konferenciju koja je bila nezapamćen napad na pravosuđe. Umjesto prihvaćanja odgovornosti prebacio ju je na one koji istražuju i vas koji o tome izvještavate”, rekla je.

Dodala je da je ovaj put sve to puno ozbiljnije. “Ovo je dokaz da dok je HDZ na vlasti nikad u ovoj zemlji nećemo imati neovisno pravosuđe. Premijer je poručio Glavnoj državnoj odvjetnici da su je izabrali, a ona hapsi ministre subotom “nakon ovako uspješnog tjedna”. Ako to nije direktna prijetnja, ne znam što je. Ovo je, ljudi, nedopustivo i ovime si je potpisao svoje naslijeđe!”, poručila je.

Plenković je najavio da u ponedjeljak putuje u München, ‘business as usual’. Sandra Benčić poručila je: “Plenkoviću će to biti game over!”

Istaknula je da Plenković uhićenje stavlja u kontekst političkog napada na njega. “To je rušenje institucija pravne države, ovo malo što imamo, on je sad zabio zadnji čavao u lijes institucijama”, zaključila je.

Podsjetimo, policija je u subotu ujutro izvršila pretres kuće ministra Horvata, nakon čega je i uhićen. Potvrdio je to njegov odvjetnik Vladimir Terešak.