fbpx

ČLAN ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE – BAČIĆ: “Smeta im ovako jak HDZ!”

Pred novinare je pred kraj sjednice Predsjedništva HDZ-a, odnosno ‘zločinačke organizacije’ izašao Branko Bačić. Prije toga sastalo se i Nacionalno vijeće te zločinačke stranke.

Stav je da se još ovaj tjedan imenuje novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja, već sutra ćemo razgovarati o tome na koalicijskom sastanku”, rekao je Bačić.

Novinari ga pitaju ide li imenovanje samo jednog ministra ili se ide na širu rekonstrukciju vlade.

“Obnova je važna i smatramo da u ovom trenutku treba što prije imenovati novog ministra graditeljstva. U ovom trenutku nema govora o rekonstrukciji vlade. O tome nismo razgovarali”, odgovara Bačić.

“Ono što možemo iščitati o Miloševiću i Aladroviću nam se čini da su selektivne informacije. Prema tome, koliko mi imamo informacija, oni nisu pozvani na obavijesne razgovore da pruže informacije. Kada i ako do toga dođe, kada budemo imali podatke za što bi se te ministre teretilo, onda ćemo o tome na razini vlade i vladajuće koalicije otvoriti raspravu. U ovom trenutku nemamo informacije”, kaže.

Novinari ga pitaju je li moguće da nitko nije ništa pitao o istragama protiv ministara.

“Predsjednik nas je upoznao s informacijama koje ima. Svi su ministri dok imaju povjerenje premijera. Za sada očekujemo da se navodi koji se njima stavljaju na teret DORH priopći i njima i javnosti. Kada budemo imali informacije koje bi teretile ministre, onda će predsjednik vlade donijeti odluku. U ovom trenutku nemamo informacije”, kaže Bačić.

Bačića pitaju bi li on dao ostavku da njega terete za neko kazneno djelo.

“Kada bih bio u poziciji da osjećam da sam nešto napravio protivno zakonu, kada bi taj postupak podrazumijevao počinjenje kaznenog djela, ne bi me trebao nitko uvjeravati da trebam odstupiti. Ali ja se nikad ne bih doveo u takvu poziciju”, odgovara.

Budući da o Aladroviću nema službenih informacija da ga USKOK istražuje, je li riječ o obračunu unutar HDZ-a, pitaju novinari.

“Najradije vam na takvu konstrukciju ne bih odgovorio. Aladrović ima potporu premijera. Odbacujem da bi netko u HDZ-u pakirao ministru Aladroviću. Vjerojatno ovako jak HDZ smeta onima izvan HDZ-a. Na sjednicama u HDZ-u premijer i vlada dobili su punu podršku”, kaže Bačić.

“Razumijem poziciju u kojoj je Milošević, on je razgovarao maloprije s predsjednikom vlade. Dok je premijer zadovoljan njegovim radom, on će biti ministar. Predsjedniku vlade nema potrebe nuditi mandat, svaki ministar je ministar dok ima potporu predsjednika vlade”, rekao je.

Iako sjednica vrha HDZ-a još traje, nakon njenog završetka više se nitko neće obratiti medijima.