fbpx

DUKIĆ MILIJUNSKI PRIHOD DAO PRIVATNOJ TVRTKI PA TVRDI: Liburnija neće opstati još pola godine!

Nakon što je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta prozvao gradsku vlast za neprovođenje njihovog amandmana o besplatnom javnom prijevozu za korisnike socijalne skrbi i beskućnike. Gradonačelnik Branko Dukić za 057info dao je alarmantnu najavu o budućnosti javnog prijevoza u Zadru.

“Grad Zadar i sada sufinancira Liburniju, odnosno određene kategorije građana s 8000 besplatnih pokaza. U ovom trenutku, dodatnih 12 pokaza za beskućnike ne predstavljaju problem i bit će realizirani. No, zadnje dvije godine zbog pandemije Liburnija ima poteškoća u funkcioniranju, promet je pao za 30 % i samo zahvaljujući državnim i gradskim potporama tvrtka održava sadašnji model poslovanja. Podizanjem ruku za razne amandmane jedna od većih šteta i problema u redovitom poslovanju nanesena je upravo tvrtki Liburnija”, ističe Dukić.

A što je sa milijunima prihoda od marketinga?

Gradonačelnik Dukić ‘zaboravio’ je spomenuti pitanje milijunskog prihoda od marketinga, odnosno činjenicu da je milijunski prihod koji se ostvaruje prodajom oglasanog prostora na površinama autobusa u vlasništvu komunalne tvrtke Liburnija, Grad Zadar predao u koncesiju privatnoj tvrtki koja je u vlasništvu HDZ-ovca, o čemu smo već pisali, i to za iznos koji je danas manji od 200.000 kn godišnje, a koji je do nedavno bio “poslovna tajna”!

Kako smo već pisali, sve komunalne tvrtke u Hrvatskoj i EU imaju vlastiti marketing odjel koji se bavi prodajom oglasnog prostora. Upravo taj dio poslovanja donosi svakoj komunalnoj tvrtki najveće prihode. Gradonačelnik Dukić kao i HDZ svita Grada Zadra taj su posao ‘prepustili’ privatnoj tvrtki Media oglasi d.o.o. čiji je suvlasnik Dejan Golem, također HDZ-ovac, koji ujedno vodi i oglašavanje kao i predizbornu kampanju HDZ-u.

Liburnija gubitke sanira iz proračuna Grada Zadra, a HDZ privatnici na njenoj imovini zarađuju

Činjenica je da komunalna tvrtka Liburnija posluje loše, da su nedavno vozači Liburnije štrajkali jer im je Uprava odbijala povećati plaće. U međuvremenu se milijuni financijske ‘pomoći’ slijevaju iz proračuna Grada Zadra u Liburniju, na štetu poreznih obveznika, a sve kako bi tvrtka Liburnija mogla nesmetano poslovati. Danas smo se našli u situaciji da je nemoguće realizirati besplatan javni prijevoz za korisnike socijalne skrbi kao i beskućnike, kako je izglasano u amandmanu, a za sve to vrijeme privatna tvrtka u vlasništvu još jednog HDZ-ovca na Liburnijinim autobusima zarađuje milijune.

Koliko je to sve zajedno dvolično od strane Gradske uprave kao i gradonačelnika Dukića, koji već godinama ne odgovara na upite o poslovanju tvrtke Media oglasi d.o.o. sa Gradom Zadrom, prosudite sami.