fbpx

GDJE JE NESTALA KRALJICA? Princ Charles pozitivan na koronu dok kraljica Elizabeta II mjesecima nije viđena u javnosti

Nakon što je u britanskim medijima objavljeno da je prijestolonasljednik princ Charles (73) pozitivan na covid-19, što je drugi put da se zarazio koronavirusom, porasla je zabrinutost za zdravlje kraljice Elizabete II. (95) koju javnost nije vidjela mjesecima.

Zasad nema nikakvih detalja o Charlesovom zdravstvenom stanju, jedino se zna da se zadnji put susreo s kraljicom (95) dva dana prije nego što je dobio pozitivan nalaz na koronu, piše Jutarnji list.

Charlesova supruga Camilla nastavlja obavljati svoje dužnosti u Londonu i negativna je na testu.

Daily Mail javlja da kraljica zasad nema nikakvih simptoma, no da će se njezino stanje budno pratiti. Buckinghamska palača ne želi iznijeti podatak je li kraljica već ranije preboljela koronavirus.

Charles je rekao u prosincu da su i on i supruga primili treću dozu. Mediji prenose da je vjerojatno i kraljica primila treću dozu, te da će morati u samoizolaciju tek ako dobije pozitivan nalaz. Vjeruje se da će se kraljica svaki dan testirati brzim antigenskim testom, kroz idućih sedam dana.

Princ Charles je bio pozitivan na virus u ožujku 2020. i tada je rekao da je imao “sreću” jer su mu simptomi bili blagi.

Daily Mail javlja da je princ Charles sasvim slučajno doznao da je pozitivan na covid-19 nakon što se jutros rutinski testirao prije sudjelovanja u javnom događaju. Ovaj podatak sugerira da princ Charles nema izražene simptome.

Podsjetimo, britanska kraljica Elizabeta II. u subotu je, prilikom obilježavanja 70. godina od ustoličenja, rekla da bi voljela da vojvotkinja od Cornwalla Camilla dobije titulu kraljice supruge kada princ Charles postane kralj. Konkretno, to je obljavljeno na twitter profilu kraljevke obitelji. Kraljicu javnost nije vidjela još od listopada 2021. godine. Tada je provela noć u bolnici zbog nespecificirane bolesti nakon čega su joj liječnici preporučili mirovanje. Od tada krajica više nije viđena u javnosti zbog čega su se pojavile sumnje u ozbiljnost njezinog zdravstvenog stanja pa čak i teorije kako je kraljica u međuvremenu umrla.

Jedno je sigurno, kraljica od listopada nije viđena u javnosti.