fbpx

HDZ-ov poraženi župan uhljebljen kao voditelj šibenske podružnice Veteranskog centra

Bivši šibensko-kninski župan Goran Pauk i službeno je potvrđen kao voditelj šibenske podružnice Veteranskog centra. Ugovor o radu će potpisati kroz nekoliko dana.

“Istina, javili su mi jučer iz Zagreba iz povjerenstva da sam dobio posao. Očekujem da ću kroz par dana potpisati ugovor i veselim se početku rada. Naročito jer je riječ o rehabilitaciji hrvatskih branitelja. Već sam duboko u radu Veteranskog centra”, kaže Pauk za ŠibenikIN.

Pauk je, podsjetimo, prošle godine iznenađujuće izgubio izbore za župana i time ostao bez dugogodišnjeg posla. Inače, ovaj HDZ-ovac poznat je po izjavi da je mnoge ljude uhljebio.

“Uhljebio sam puno znanih i neznanih”

Pauk je u intervjuu objavljenom 16. listopada 2017. godine rekao: “Uhljebio sam puno znanih i neznanih. Kad bismo gledali klasično zapošljavanje, u smislu natječaja, prijave, referenci, onda bismo mogli zaključiti za svakog da se zaposlio preko veze. Nema onog tko se javio za neki posao a da nije imao neku preporuku, neku vezu. Volio bih da sam ih puno više uhljebio.”

Nakon poraza na izborima HDZ-ovac, poznat po tome da se hvalio uhljebljivanjem, odabrao je popularnu opciju da nakon prestanka mandata ubire naknadu iz proračuna u visini svoje plaće.

Tako je Pauk za šest mjeseci nerada dobio ukupno 113.214 kuna, dok mu je iz proračuna Županije isplaćen ukupni bruto iznos od 205.986 kuna.

“Temeljem zahtjeva podnesenog u propisanom roku, Goranu Pauku utvrđuje se pravo na naknadu plaće i staž osiguranja za vrijeme od 6 mjeseci po prestanku profesionalnog obavljanja dužnosti, i to u visini prosječne plaće koja mu je isplaćivana za vrijeme posljednjih 6 mjeseci prije prestanka profesionalnog obavljanja dužnosti”, kazali su tada iz ureda župana.

No, kako se ispostavilo, novi posao nije dugo čekao. Zaposlio se u Veteranskom centru, instituciji u potpunosti ovisnoj o novcu poreznih obveznika.

Veteranski centar je projekt Tome Medveda

Veteranski centar u Šibeniku praktički je novo zdanje, izgrađen je krajem prošle godine.

“Veteranski centar u Šibeniku gradi se kroz projekt koje provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a ukupna vrijednost projekta, koji će se provoditi do 1. siječnja 2023. godine, iznosi 328.792.034,20 kuna, od čega je 85% sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj”, stoji u jednoj objavi od lani na stranicama Ministarstva branitelja.

Lokalni portal još u rujnu objavio da će Pauk biti ravnatelj

Zanimljivo, još u rujnu prošle godine, dok se Veteranski centar još dovršavao, lokalni portal Šibenik News neslužbeno je doznao da će Pauk biti njegov ravnatelj.

“Neslužbeno doznajemo da će njegov ravnatelj biti Goran Pauk, bivši šibensko – kninski župan o čemu su, doznajemo, već obavještene braniteljske udruge. Time će vjerojatno biti stavljena točka na nagađanja u javnosti o tome što će raditi Goran Pauk nakon što je izgubio vlast u Županiji koju je vodio 15 godina”, pisao je tada Šibenik News.