fbpx

Hrvatska ima premijera koji tvrdi kako je USKOK uhapsio Horvata da HDZ-u pokvari spektakularan tjedan

Nakon današnjeg uhićenja ministra Darka Horvata te informacija kako policija istražuje i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, ministra Josipa Aladrovića te bivšeg ministra Tomislava Tolušića, premijer Plenković sazvao je hitnu press konferenciju.

Njegov istup teško se može tumačiti bilo kako drugačije osim kao dosad nezabilježen pritisak na pravosuđe. Direktno je napao DORH zbog uhićenja ministra Horvata, izjavio kako će, citiramo, nazvati glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek da mu objasni svoje motive i ustvrdio kako je do policijske akcije došlo zato da bi se HDZ-u pokvario spektakularni tjedan tijekom kojeg su nanizali uspjehe.

Tko je drži na funkciji

Glavnoj državnoj odvjetnici također je jasno napomenuo kako joj je “HDZ prije nekoliko mjeseci produljio mandat”, direktno joj poručujući tko je drži na funkciji.

Više puta je ponovio kako DORH mora objasniti što je tako važno da su išli žurno uhititi njegovog ministra. Iznio je i nekoliko teorija zašto misli da je “netko očito imao motiv da se ministra Horvata tako hapsi”. Između ostalog, kazao je kako je “moguće da se DORH prepao Milanovićevih napada” pa je zato provedena ova akcija.

Minorizirao je i djela koja se, prema prvim informacijama, ministru Horvatu stavljaju na teret. “Programi poticaja koje je dijelilo Ministarstvo gospodarstva su minorni, iznosi su samo 15 milijuna kuna”, ustvrdio je.