fbpx

IZNENADNA OSTAVKA Obveza ispunjavanja imovinske kartice natjerala Škifića na odlazak u mirovinu?

Lučka uprava Zadar, oglasila se danas priopćenjem o iznenadnoj ostavci ravnatelja Roberta Škifića. No što je natjeralo ravnatelja Škifića na iznenadnu ostavku, nismo uspjeli doznati. Naime, u zadarskim političkim kuloarima navodi se da je stvarni razlog njegove ostavke zapravo zakonska obveza ispunjavanja imovinske kartice, zbog čega se navodno Robert Škifić naglo odlučio ipak povući sa mjesta ravnatelja Lučke uprave Zadar zbog, kako on to naovodi; “osobnih razloga i stečenih uvjeta za punu mirovinu”.

Priopćenje Lučke uprave Zadar prenosimo u cijelosti.


“Upravno vijeće Lučke uprave Zadar, sukladno odredbi članka 41. Statuta LUZ, prihvatilo je na jutrošnjoj sjednici zahtjev ravnatelja radi sporazumnog raskida Ugovora o radu od 15.09.2021. godine, s datumom 17. veljače 2022. godine.

U svom zahtjevu, ravnatelj je naveo da se niz projekata započetih i/ili preuzetih u važećem mandatu završava ili su pred dovršetkom, te smatra da su glavni ciljevi u razvoju lučke infrastrukture u ovom trenutku ostvareni prema planu. Radovi na tekućim projektima odvijaju se sukladno dinamičkim planovima, međutim, planirane nove, potencijalne projekte Lučke uprave Zadar koji zahtijevaju njegov ostanak do kraja mandata, nije u mogućnosti preuzeti iz osobnih razloga i stečenih uvjeta za punu mirovinu.

Na istoj sjednici prihvaćena je odluka o imenovanju privremenog ravnatelja Lučke uprave Zadar u osobi dosadašnjeg pomoćnika ravnatelja g-dina Đonija Štambuka, te je donijeta i odluka o pokretanju postupka radi raspisivanja javnog natječaja za izbor i imenovanje novog ravnatelja”, navedeno je u priopćenju.