fbpx

Jandroković ispija kavu na terasi lokala svog ‘poznanika’

Lijep je, sunčan zimski dan. Centar grada Zagreba okićen je, svi se pripremaju za doček Nove godine. Na terasi kafića ‘Bonita’ na Cvjetnom trgu kavu ispija predsjednik Sabora Gordan Jandroković, donosi Nacional

Možda je tamo slučajno jer lokacija je atraktivna i, kako stoji na službenoj Facebook stranici lokala, ‘Bonita’ je ‘nezaobilazno mjesto na Cvjetnom trgu’. No, slučaj je htio da predsjednik Sabora kavu popije baš tamo – u lokalu svog ‘poznanika’ Vedrana Gajskog.

U prvom intervjuu medijima zviždačica iz Državnih nekretnina Maja Đerek prije dva je tjedna za Nacional, između ostalog, otkrila da je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić od nje tražio da ne naplaćuje dugove pojedinaca za koje je intervenirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Povišenim tonom rekao mi je da ga je telefonski kontaktirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, raspitivao se zašto sam raskinula ugovor tvrtki Usluge Lira, ispostavila im račune te zašto sam im ovršila 200 tisuća kuna s računa”, opisala je jedan od telefonskih razgovora s Katičićem Maja Đerek. Dodala je da je Katičić izričito spomenuo Jandrokovićevo ime te da je od kolega iz Državnih nekretnina saznala da ‘im se taj zakupnik hvalio da je on Jandrokovićev kum’.

Odmah nakon ovog razgovora za Nacional počele su pljuštati reakcije, pa se tako javio i sam predsjednik Sabora. Potvrdio je da je reagirao u slučaju korisnika državne nekretnine pa novinarima objašnjavao: “Meni se obratio gospodin koji je bio u u najmu tog prostora. Rekao mi je da plaća najam, a da istovremeno lokal nije spojen na struju, dakle nije priveden svrsi. Nakon toga, budući da mi nije logično da se plaća najam ako lokal nije u funkciji, obratio sam se tadašnjem državnom tajniku za državnu imovinu, gospodinu Katičiću, s tom problematikom. Što je bilo kasnije, ne znam”, rekao je Jandroković 25. siječnja.

Dodao je da je istog čovjeka nazvao tog dana. Rekao mu je, prepričavao je, da je ovršen, da je platio 200.000 kuna tog najma i da više nije u tom prostoru. Jandroković je rekao i da svakodnevno primaju upite građana i da u Uredu ima osobu koja se time bavi. “Ako su građani nezadovoljni postupanjem države, moje je kao zastupnika da o tome informiram nadležne u državnoj upravi i ja sam to učinio. Nikakvog pogodovanja niti lobiranja nije bilo, nego me isključivo zanimala informacija je li točno to što mi je čovjek koji je u najmu lokala rekao”, rekao je i naglasio da to nije njegov kum, već poznanik.

“Nije član HDZ-a, to je osoba koja se bavi ugostiteljstvom, koja je bila u najmu tog prostora, ima i druge gospodarske objekte. Imate ime lokala, obratite se njemu, ne mogu ja u njegovo ime govoriti”, poručio je predsjednik Sabora.

Nacional u novom broju otkriva da ‘gospodin koji se obratio’ predsjedniku Sabora ipak nije tek ‘poznanik’. Jandroković je intervenirao za osobu s kojom se dobro poznaje te se često druže i posjećuju na privatnim proslavama kojima prisustvuju i njihove supruge, a takvu prirodu njihova odnosa potvrđuje i Facebook. Tako su se društvene mreže još jednom pokazale kao ‘sigurnosne kamere naših života’. Supruge Jandrokovića i Gajskog međusobno si ‘lajkaju’ objave. Također, Nacional je doznao da je predsjednik Sabora sa suprugom Sonjom bio uzvanik na proslavi 40. rođendana odvjetnice Martine Gajski, supruge Vedrana Gajskog, ‘poznanika’.

Foto: Nacional