fbpx

KOLAKUŠIĆ POZIVA OPORBU NA UJEDINJENJE! ‘Samo tako može se skinuti zločinački HDZ s vlasti’

Europarlamentarac Mislav Kolakušić pozvao je sve opozicijske stranke da se ujedine kako bi na slijedećim parlamentarnim izborima maknuli HDZ s vlasti.

Rezultati prošlih parlamentarnih izbora pokazali su da HDZ nema nikakve šanse za pobjedu u slučaju udruživanja oporbe. Tada je HDZ dobio 621.008 glasova a ostale stranke 1.045.899.

– Niti jedna oporbena politička opcija ne može kreirati saborsku većinu bez udruživanja s drugim oporbenim političkim opcijama i to bez obzira na ideološki predznak.

U takvim uvjetima apsolutno je jasno da je stvaranje sanitarnog kordona protiv HDZ-a i svrgavanje te kriminalne organizacije s vlasti isključivo stvar izbora čelnika oporbe.

Oporba na sljedećim izborima ima izbor: Ili će ponovo nastupiti razjedinjena i omogućiti Plenkoviću novi mandat, ili će se ujediniti, poraziti do nogu HDZ i stvoriti zajedničku Vladu koja će provesti temeljite reforme koje će izbrisati HDZ s političke mape i vratiti Hrvatsku na put pravne države. Izbor koji je pred oporbenim opcijama i nije pravi izbor: Nema nikakve dvojbe da je HDZ kao pravomoćno osuđena kriminala organizacija neprijatelj Hrvatske broj 1 i najveća ugroza za opstanak hrvatskog društva i da su sve druge opcije bolje od nastavka pljačke i uništenja.

Takva vlada mogla bi bez odgode provesti reforme izbornog sustava, lokalne i regionalne samouprave, pravosuđa i državne uprave i u nekoliko mjeseci donijeti propise temeljem kojih bi kapilarni kriminalni model kojeg je stvorio HDZ nestao jednom za svagda.

Sanitarni kordon nema alternativu, sve ostalo vodi nastavku HDZ-ovog puta uništenja’, upozorava Kolakušić.