fbpx

MAJA ĐEREK: “Ovo je Horvatova zadnja službena izjava. Hoćemo li USKOK čekati još tri godine?”

Zviždačica Maja Đerek, koja je prošlog mjeseca ekskluzivno za Nacional progovorila o nepravilnostima, klijentelizmu i teškim zloporabama u tvrtki Državne nekretnine, u ponedjeljak se priopćenjem oglasila oko uhićenja sada već bivšeg ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.

“Prije samo tri dana gospodin Darko Horvat je na konferenciji za medije, na pitanje novinara ima li povjerenje u gospođu Renatu Sabo, samouvjereno izjavio sljedeće: “Za sad ona nije napravila ništa čime bi kompromitirala svoj status”. To je bila posljednja službena izjava gospodina Horvata kao ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Sljedeći dan Darko Horvat postaje USKOK-ov osumnjičenik te je razriješen dužnosti ministra”, napisala je Maja Đerek.

Zviždačica je medijima u priopćenju dostavila i cjeloviti odgovor na njen zahtjev ‘za pravo na pristup informacijama koji je potpisao sadašnji USKOK-ov osumnjičenik Darko Horvat , a iz kojeg proizlazi da je na njegov prijedlog Vlada Republike Hrvatske imenovala Renatu Sabo za vršiteljicu dužnosti, iako ista, prema Horvatovim riječima, nije uspjela dostaviti čak niti potpunu prijavu na natječaj za direktoricu Državnih nekretnina.’

Nacional je još prošlog mjeseca pisao o tome kako Darko Horvat i Krunoslav Katičić namještaju posao Renati Sabo, koja je Banožiću dodijelila veliki stan, a vlastiti životopis lažirala.

Također, ističe Maja Đerek, tadašnji ministar Horvat osobno joj je, kaže, dostavio i potvrde poslodavaca Renate Sabo iz kojih se već na prvi pogled vidi da su lažirane.

“Sadašnji USKOK-ov osumnjičenik Horvat nikada nije odgovorio na moje prijave teških nezakonitosti niti je ikada odgovorio na prijave teških nezakonitosti kolegica iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP). Isti taj USKOK-ov osumnjičenik tvrdio je pred kamerama da sam otkaz dobila zbog nepoštivanja radnog prava, bez ikakvih dokaza. Isti taj USKOK-ov osumnjičenik lažno je javno insinuirao da prijavljujem uočene nezakonitosti tek nakon dvije godine, pri čemu je svjesno zanemario činjenicu da je bio o svemu detaljno obaviješten pisanim putem.

Sada kada je gospodin Horvat u Remetincu postavlja se pitanje – hoće li Vlada Republike Hrvatske, a koja je imenovala Renatu Sabo za vršiteljicu dužnosti, konačno reagirati na gore navedene nezakonitosti te hoće li Renata Sabo i dalje ostati direktorica Državnih nekretnina na temelju lažiranih referenci, a po preporuci USKOK-ovog osumnjičenika”, piše Maja Đerek.

Poručuje da želi vjerovati da nećemo, kao u posljednjoj aferi, morati čekati USKOK više od tri godine da se postupi po kaznenoj prijavi koju je podnijela. “Ostaje za vidjeti tko će u konačnici morati “preslagivati” tvrtku Državne nekretnine – Vlada ili USKOK?”, zaključila je Maja Đerek.