fbpx

PUPIĆ BAKRAČ: “J**** državu u kojoj su generali nakon rata biznismeni!”

Jebeš državu u kojoj su generali nakon rata biznismeni. To može samo biti u državama Južne Amerike i Afrike. I da onda posluju pod takvim okolnostima da dobivaju kvote mimo zakona i rade što ih je volja, da za njih zakoni ne vrijede. To kažem kao građanin Republike Hrvatske i kao domoljub, a general Patton je rekao što misli o onima koji su se boreći za domovinu na kraju borili za svoje povlastice” – izjavio je danas Marko Pupić-Bakrač na kraju konferencije za novinare održane ispred zadarskog sjedišta Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede.

“Ministrica me optužila da lažem iako iz EK govore da su na uzgajalištima tune ustanovljene nepravilnosti, a bit će utvrđene i nove nepravilnosti, i na tunogojilištima i u iskrcajima sitne plave ribe” – kazao je Pupić-Bakrač.

“Protiv mene je pokrenula četiri postupka od kojih nijedan nema veze s mojim poslom, a najbitniji spor među njima, onaj na Službeničkom sudu, ministrica je izgubila, iako se na njega i dalje poziva, što dovoljno govori o njenoj vjerodostojnosti. Dionice njezine vjerodostojnosti su jednake vjerodostojnosti Titanika nakon udara u santu leda. Dakle nikakve”, navodi Pupić-Bakrač.

“U državi Hrvatskoj je možda dovoljno da se slikate s premijerom i generalom na obilježavanju Akcije Maslenica pa da vas zadarska policija, koja vodi istrage u maniri inspektora Clouseaua, ne istražuje, ali to sigurno nije dovoljno kod Europske komisije. Pitam, što će se dogoditi kada EK ustanovi nove nezakonitosti za koje garantiram da će ustanoviti? Ako se to ne dogodi, pozivam sve medije da me nazivaju lašcem” – kazao je, dodavši da ga je ministrica Vučković nazvala lašcem i kad je prvi put istupio o problemu uvoza tuna početkom siječnja, ali se na kraju pokazalo da laže ona.

“Vjerujete li vi takvoj ministrici koja kaže da nije znala za krak korupcije u svom ministarstvu? Ja joj ne vjerujem” poručio je Pupić-Bakrač kao ribarski inspektor svojoj šefici, usporedivši situaciju u kojoj se našla s onom u kojom se zatekao ministar obrane Banožić nakon optužbi zviždačice Maje Đerek iz Državnih nekretnina.

“Sada postoji zakon o zaštiti nepravilnosti, a niti jedna prijavitelj nepravilnosti po tom zakonu nije zaštićen, a zaštićeni su oni koji su prijavljeni zbog nepravilnosti, a ne postoji zakon koji njih štiti” – naglasio je Pupić Bakrač.

Kompletnu izjavu Marka Pupića-Bakrača pogledajte u priloženom videu.

Video: ANTENA Zadar