fbpx

PUPOVAC BRANI KRIMINAL: “Milošević je čovjek iznimnih moralnih kvaliteta”

Predsjednik SDSS-a i koalicijski partner HDZ-a u vladajućoj većini, Milorad Pupovac, jutros je gostovao u programu televizije N1. Komentirao je uhićenje ministra Darka Horvata ali i navode o istrazi koja se vodi protiv nekoliko državnih dužnosnika. Jedan od njih je njegov stranački kolega koji je ujedno i potpredsjednik, Boris Milošević.

Rekao je da na tu temu još nisu održani svi sastanci i da još nemaju sve informacije. “Što se tiče Borisa Miloševića, on ima naše povjerenje”, rekao je i dodao je da Milošević ‘je čovjek od povjerenja’. “On je čovjek iznimnih moralnih kvaliteta, častan čovjek, i sigurno zna što je najbolje za njega, Vladu i njegovu stranku”, kazao je.

“Zbog toga je svoj mandat stavio na raspolaganje predsjedniku Vlade”, rekao je Pupovac. “To je izraz njegova moralnog osjećaja i stava o kojem premijer, vladajuća većina i on sam procjenjuju što je u ovim okolnostima politički najbolje za Vladu. Nitko ne treba sumnjati u to da on neće koristiti nikakav mehanizam da bi sebi osigurao nešto protivno propisima”, rekao je.

Pupovac je ispričao kako “neće dozvoliti blaćenje Miloševića” pa dodao: “On je zadnji čovjek koji bi sebe i drugoga doveo u nedjelo. Iznimno mi je važno da to kažem pred vama i bilo gdje drugdje da to mogu reći”, kazao je i dodao da se “radi o udaru na čast i ugled Miloševića”.

Podsjetimo, nakon uhićenja ministra Darka Horvata zbog koruptivne dodjele poticaja pod istragom je i Boris Milošević.