fbpx

REAKCIJE NA PRETRES NA PRETRES HORVATOVE KUĆE: “Vrijeme je da padne i ova korumpirana Plenkovićeva Vlada!”

Saborski zastupnik Mosta i potpredsjednik te stranke Nikola Grmoja komentirao je u subotu akciju policije, koja je upala u stan ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.

“Bahati Plenković poručio je nama mostovcima da možemo stajati na trepavicama, a da unatoč tome svakako neće smijeniti nijednog ministra.

Takve akrobacije nam uopće nisu nužne, dovoljno je ujutro otvorit portale i gledat kako njegovim ministrima u stanove upada policija i kako uskoro odlaze ne samo iz Vlade nego i u zatvor. Pada Horvat, pada uskoro i Ćorić čiji smo opoziv pokrenuli. Vrijeme je da padne i ova korumpirana Plenkovićeva Vlada i da se raspišu novi izbori!”, napisao je Grmoja na Facebooku.


Karolina Vidović Krišto: “Ovdje je evidentno da DORH izvršava politički nalog”

“Prirodno je da se svaki normalan čovjek raduje tomu kada se nešto raščišćava. Međutim ovdje se ništa ne raščišćava. Ovdje je evidentno da DORH izvršava politički nalog. Horvat je politički gledano najmanje bitan u ovoj cijeloj konstataciji stvari“, komentira za nacional. hr istražne radnje protiv ministra Darka Horvata nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.


Dalija Orešković: “Više me brine što se istražuju raniji slučajevi, dok su svježe afere na čekanju”

“Ono što je činjenica na koju oporbeni zastupnici već dugo ukazuju je to da kompletna vlada Andreja Plenkovića, ne samo sada nego i proteklih šest godina njegovog mandata, niže i generira čitav niz velikih korupcijskih afera o kojima se jako puno piše i izvještava u medijima, a to vrlo slabo prate radnje i postupci nadležnih državnih tijela, komentira Dalija Orešković za nacional hr. jutrošnje radne vezane za pretres stana ministra Darka Horvata.


Anka Mrak-Taritaš za nacional.hr: “Mogli su ga jednostavnije smijeniti”

“Cijelo sam vrijeme imala osjećaj da mi u Saboru nećemo imati priliku raspravljati o radu i smjeni ministra Horvata“, govori za nacional.hr saborska zastupnica stranke Glas Anka Mrak- Taritaš.


Sandra Benčić: “Ova Vlada možda još nije pala, ali je sigurno propala!”

Saborska zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić u subotu je na društvenoj mreži Facebook komentirala jutrošnje pretrese i uhićenje ministra Darka Horvata.

“Ova Vlada možda još nije pala, ali je sigurno propala. Nitko više ne može tvrditi da se može upravljati iznimno zahtjevnim procesima obnove, pandemije, mitigacije inflacijskog šoka s Vladom u kojoj su ministri pod istragama Uskoka zbog umočenosti u korupcijske afere, isti oni ministri koje premijer brani čak i da se opozicija postavi na trepavice. Pitanje odlaska HDZ-a u opoziciju na jedno dugo vrijeme je pitanje opstanka ove zemlje”, napisala je.


Puhovski: “Imamo format za vikend – seriju ‘Ministar 1,2,3′”

Politički analitičar Žarko Puhovski u subotu je za N1 komentirao izvide u kući ministra Darka Horvata i političku situaciju koju to može kreirati.

Plenković i dalje ima većinu. “Mislim da se to neće promijeniti, čak i ako se Čačić ohrabri. Pitanje je što je pametno za njega. Istraživanja pokazuju da HDZ ima podršku, možda bi im i odgovarali izbori jer je oporba raspolućena. Idealan je trenutak da HDZ ide na izbore po mom sudu, ali ne pod ovim pritiskom.”, rekao je.

Puhovski smatra da će premijer vjerojatno pokušati napraviti neke promjene i očuvati mandat do ljeta jer se dotad oporbene stranke ne mogu naročito reorganizirati.


Marija Selak Raspudić: “Očekujemo prijevremene izbore!”

Saborska zastupnica iz Kluba Mosta Marija Selak Raspudić u subotu je komentirala akciju USKOK-a u kojoj je izvršen pretres kuće ministra graditeljstva, Darka Horvata, a on odveden na ispitivanje.

“Očekujemo prijevremene izbore! Komentar može biti samo jedan, a to je raspisivanje prijevremenih izbora. Ovo više nije iznimka, nego pravilo”, rekla je Marija Selak Raspudić.


Troskot: “Kao što sam za Ćorića rekao da nosi parfem ‘mirišem na zatvor’, to se danas može primijeniti na Horvata”

Mostov saborski zastupnik Zvonimir Troskot u subotu je za N1 televiziju komentirao izvide u kući ministra Darka Horvata.

“Vijest me šokirala jer je nedavno predsjednik Vlade rekao da neće mijenjati ministra da se oporba postavi na trepavice. I onda je dovoljno samo se probuditi i vidjeti da su njegovi ljudi duboko umočeni u korupciju”, rekao je Zvonimir Troskot.

“Kao što sam za ministra Ćorića rekao da nosi novi parfem “mirišem na zatvor”, to se danas može primijeniti na Horvata”, rekao je Troskot.


Marić: “Vijest me iznenadila”

Vijest o upadu policije u stan ministra Darka Horvata u subotu je komentirao ministar financija Zdravko Marić. Vijest ga je, kaže, iznenadila.

“Pretpostavljam da sam prvi koji na tu temu, nemam nikakvih saznanja i ne mogu to komentirati”, rekao je.


Bojan Glavašević prokomentirao je situaciju aludirajući na raspravu o opozivu ministra

“Kako (ne)zgodno – naime u srijedu je rasprava o opozivu ministra Horvata. Plenković sad već ima dosta dugu listu svojih ministara koje je branio, a završili su s policijom u gostima. Kao što rekoh, (ne)zgodno”, napisao je Glavašević.


Predsjednik HSS-a Krešo Beljak napisao je da policijska akcija nije izvanredna, već svakodnevna vijest


Mostov Marin Miletić pozvao je premijera na ostavku i raspivanje novih izbora