fbpx

SANDRA BENČIĆ: “Ima jako puno razloga za pad ove Vlade. Afere više nitko ne može pratiti, redaju se kao po traci”

Saborska zastupnica Zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić u srijedu je održala konferenciju za medije na kojoj je poručila da ima više razloga za pad Vlade Andreja Plenkovića.

“Ima puno razloga za pad ove Vlade, jako puno. Prvo ću reći obnova, koje nema. Reći ću pandemija, u kojoj smo, izgleda, postali najgori na svijetu po broju mrtvih na milijun stanovnika”, rekla je novinarima Sandra Benčić, pa nastavila:

“Korupcijske afere koje se redaju kao na traci, više ih ne možemo pratiti, nitko ih više ne može pratiti. Jedino što je gore od ekonomske inflacije je inflacija njihovih korupcijskih afera, jer one gube i na važnosti kad svaki tjedan imate jednu. Sve su to razlozi, u nekoj normalnoj zemlji, za pad Vlade. Ali mi znamo da, nažalost, u takvoj zemlji još uvijek ne živimo i da se to vrlo vjerojatno neće dogoditi i zbog ove afere, tako da je teško to očekivati”, naglasila je.

Saborska zastupnica rekla je da treba propitati odgovornost ministra i pustiti pravosudnim tijelima da odrade svoj posao oko tog pitanja. “Ne bih rekla da se radi o utjecaju na pravosuđe, prema pravosuđu se trebamo prestati ponašati kao da je od stakla pa ćemo ga razbiti ako bilo što kažemo. To je ovo o čemu sam govorila, to je hermetički zatvoren sustav koji ne želi dobivati nikakve kritike niti se propitivati”, rekla je.

Komentirajući navode zviždačice Maje Đerek, koje je prvo iznijela u Nacionalu, Sandra Benčić je rekla: “Kad se pojave takvi navodi dužnost je, ne ministra da se preko medija svađa s tom osobom, nego je dužnost Vlade da u tom trenutku zaista omogući da se ti navodi od strane pravosudnih tijela i eventualno policije – utvrde. Želimo vidjeti da li su ti navodi točni i, ako jesu, posljedično netko mora snositi odgovornost, a to je minimalno ministar Banožić”.