fbpx

UHIĆEN HORVAT – Plenković tvrdio: ‘Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga’

“Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga. To je prva stvar. Je li to Horvat, Ćorić, bilo tko drugi, isto će se dogoditi kao što se dogodilo svih ovih šest godina. Imaju instrumente, neka napišu, mi ćemo doći u Sabor, obranit ćemo, izglasat će se i idemo dalje”, rekao je Plenković prošli tjedan na sjednici vlade kao reakcija na zahtjev oporbe za opoziv ministra Darka Horvata.

Nije to jedina premijerova legendarna izjava.

Sječate li se sad već legendarnih radara Andreja Plenkovića.

Riječ je, podsjetimo, o sofisticiranoj sposobnosti premijera pomoću koje u tri sekunde može shvatiti nečiju agendu. Tako se hvalio premijer.

“Ja zaista nakon ovog iskustva imam toliko istančane radare i filtere da mi je u tri sekunde jasno tko ima kakvu agendu i tko mi spina nekakav projekt ili nekakav dojam, za koji se želi ostaviti dojam da nešto nije u redu”, hvalio se Plenković.

No famozni radari rijetko su se kad oglasili.

Primjerice, nisu se oglasili u slučaju Gabrijele Žalac. Pa kad je uhićena Žalac, Plenković ju je hvalio.

“Znam što sam sad pročitao na internetu, drugo ne znam ništa. Presumpcija neovisnosti postoji, pravosudna tijela su neovisna i rade svoj posao. Naš je cilj boriti se protiv korupcije. O ovome ću govoriti kad nešto više budem znao. Više od ovoga vam danas neću reći ništa”, rekao je Plenković o Žalac.

Što će o uhićenom ministru Horvatu reći danas?