fbpx

VUČIĆ BIJESAN, OPAKA PORUKA DRŽAVAMA REGIJE! ‘Srpska vojska dramatično jača’: Spominje Zagreb i Ljubljanu, ‘Srbija je naučila da ju gazite’

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je navodni “hibridni rat” protiv Srbije. Kaže da se koristi rat u Ukrajini kako bi se napadalo Srbiju. Pritom se okomio na države u regiji.

“Oni predstavljaju svoje zemlje. Sve što mogu raditi napravit će iz dijela regije gdje su mislili da su završili posao sa Srbijom, gdje su bili sigurni ‘ej pa mi smo ušli u EU, u NATO, Srbiju smo zdrobili, zgromili, srpska vojska je nestala, ne postoji ništa… I sad odjednom Srbija raste dvostruko više od njih, pretekla ih je u apsolutnom iznosu BDP-a, u Srbiji jača vojska dramatično, a što da to vole. Njihovo ponašanje je logično”, kaže Vučić.

Vučić je optužio države u regiji da koriste rat u Ukrajini kako bi napali Srbiju.

“Samo, nevjerojatno mi je da, kada imate ovako tešku krizu, ovakvu situaciju u Ukrajini, njima fokus uopće nije na Ukrajini, Ukrajina ih uopće ne zanima, samo ju koriste kao izgovor za napad na Srbiju. I ničim drugim se ne bave pod milim bogom. U barem tri zemlje u okruženju se ničim drugim ne bave. Što mislite da im treba da nam čestitaju što imamo bolji klinički centar nego Zagreb i Ljubljana zajedno.

I sve to tako zahvaljujući Leibnizovom dovoljnom razlogu dozvoljeno vam je sve, svaka laž protiv Srbije je dozvoljena, svaka riječ protiv Srbije je dozvoljena, nju je lako pustiti, Srbija je mala, kako će se ona suprotstaviti velikima. Ali ne zaboravite da je Srbija naučila da ju gazite. Trebam li nekome ponavljati što ste radili Srbiji pred 23 godine. I upravo zato Srbija ne može ni na koji način podržati napad na Ukrajinu ili bilo što drugo. Ali dobro, to je zato što mi znamo kako je kroz takve stvari prolaziti”, rekao je Vučić