fbpx

BAUK O REKONSTRUKCIJI VLADE: “Apsurdno je micati ljude zbog istraga koje provode tijela osuđenog HDZ-a”

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk osvrnuo se na najavljenu rekonstrukciju vlade Andreja Plenkovića, podsjetivši pritom kako je HDZ stranka osuđena za korupciju.

“Dolazimo do potpuno apsurdne situacije da se ljude miče iz vlade zato što je protiv njih otvorena istraga, a istovremeno o tome odlučuju tijela pravomoćno osuđene pravne osobe, HDZ-a”, sažeo je Bauk.

“Nema nikakve nade da će ovaj put izbor biti bolji”

Iznio je i svoja očekivanja od budućih ministara.

“Što se tiče konkretnih imena, predsjednik vlade je u ovom i prošlom mandatu pokazao veliki talent u kadroviranju i nema nikakve nade da će ovaj put izbor biti bolji, što znači da će prvenstveno on sebe poštedjeti neugodnih pitanja, a građanima neće biti puno bolje”, kazao je SDP-ovac za Index.

Građani će na kraju odlučivati jesu li im ti ministri odgovarali

Na pitanje misli li da Andrej Plenković uz sebe ima kvalitetne osobe spremne da odmah uskoče u ministarske fotelje, odgovora:

“Vjerojatno ima ljudi koji su sposobni biti ministri, ali nisam siguran jesu li to oni za koje se govori da će ih predložiti, i jesu li oni koji su sposobni, spremni ući u njegovu vladu. Činjenica je da je u svakoj vladi bilo ministara koji su ulijevali povjerenje i onih koji nisu. Vjerojatno nekim ljudima koji se bave politikom imponira da im u životopisu piše da su bili ministri, a građani će na izborima odlučivati je li im to bilo u redu”, poručio je Bauk.